Cumhurbaşkanı Erdoğan Muğla'da konuştu: 31 Mart'ta milli iradenin bayramını yaşayacağız

Muğla'da partisinin düzenlediği mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek; "Engelledikleri projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 03.03.2024 16:16 GÜNCELLEME 03.03.2024 16:59
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde; 

Muğla'ya yapılan her hizmette mührümüz var, damgamız var. Kendimi fahri Muğlalı olarak da görüyorum. Bu vesileyle geçtiğimiz mayıs ayındaki seçimlerde yüzde 34,5 oy oranı için tüm Muğlalılara teşekkür ediyorum.

Biz bugüne kadar sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Alt yapı eksikleri gidermek için çalıştık, ülkemizi 21 yılda 3 kat büyüttük. Hiç kimseyi hiçbir zaman ötekileştirmedik. Her kesimden vatandaşımızın tamamını kucakladık, tamamına hizmet ettik. Kürt kardeşlerimizin hakkını da biz savunduk. Ege'ye de Doğu Anadolu'nun her karışına da yatırımları biz götürdük. Biz bu ülkeyi 81 ilin tamamıyla kucakladık. Türkiye'yi önce 2023 hedefleriyle sonra da Türkiye Yüzyılı hedefleriyle biz buluşturduk. 

CHP'Lİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE 'PROJE İPTALİ' TEPKİSİ

Bir çeyrek asır öncesinin Muğla'sını gözlerinizin önüne getirin bir de şimdiki Muğla'yı. Asırlık fark göreceksiniz. Muğla şimdi dünyanın gözbebeği gelmiş bir şehre dönüşüyor. Yine de Muğla hak ettiği yerde değildir. Bu şehrin büyükşehir belediyesini 25 yıldır yöneten zihniyettir. Kendisi hiçbir şey üretmeyip köy görünümünde tutanlar, projelerimizi engellemek için de ellerinden geleni yapmışlardır. Engellediği projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar. 25 yıldır Muğla'yı köy görünümünde tutanlar bizi eleştiriyor. Muğla, Antalya'nın gerisinde kaldıysa nedeni bu zihniyettir. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Aydın hocamızı aday gösterdik. Sadece bu tercih bile hak ettiği eserlere kavuşturma konusundaki açık ifadesidir. 

MİTİNG ALANINDAKİ İNSAN SAYISINI AÇIKLADI

Şu anda karşımdaki katılımın rakamı 50 bin. Ramazan ayının rahmetli ve bereketli iklimine yaklaşıyoruz. İnşallah beraberce bayramdan önce 31 Mart'ta milli iradenin bayramını yaşayacağız.

MUĞLA'YA YAPILAN PROJELERİ SIRALADI

Türkiye'yi 21 yıldır eser ve hizmet siyasetiyle yönetirken Muğlamıza verdiğimiz sözü tutmak için de gece gündüz çalıştık. İktidara geldiğimiz günden bu yana 122 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. 11 bin 157 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Şimdi de Muğla-Bodrum ve Fethiye'ye yeni spor tesisleri kazandırmak için çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerine 4 milyar liralık kaynakla destek olduk.

15 hastanenin de aralarında olduğu 40 sağlık tesisi inşa ettik. 2303 konutun yapımına da devam ediyoruz. Orman yangınlarının ardından 21 köy evi inşa ederek hak sahiplerine teslim ettik. 4 bin 455 bağımsız bölümün dönüşümünü sağladık. Ulaştırmada 90 kilometreden aldığımız yolu 463 kilometreye çıkardık. Geçen yıl 5,5 milyon kapasitesine ulaşan Dalaman Havalimanı'nı yeniledik. 

"MUĞLA'DA 5 YENİ BARAJ İNŞA EDİYORUZ"

Fethiye ve Marmaris Körfezi'nin balçıktan temizlenmesi için gönderdiğimiz 2 adet tarama ve dip temizleme gemisi dün itibarıyla bölgeye ulaştı. Muğla'da 60 bin dekar arazinin daha sulanmasına hizmet edecek 5 yeni baraj inşa ediyoruz. Menteşe, Yatağan, Ula ve Bayır'a doğal gaz arzı sağladık. Önümüzdeki dönemde de Milas, Ortaca, Seydikemer'e doğal gaz arzını sağlamayı planlıyoruz.

31 MART MESAJI

Yerel yönetimlerde de 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı güven alırsa bizi tutana aşk olsun. Biz de tüm gücümüzle Muğla'yı daha güzel bir geleceğe hazırlayacağız. Muğla sandıkları patlatarak bize güvenini ortaya koyacaktır. 

"MİLLETİMİZİN HUZURUNA KİMSE KAST EDEMEZ"

Muğla terör örgütü PKK yüzünden yüzlerce evladını şehit olarak toprağa verdi. İstikrarı bozmak isteyenler terör örgütlerini harekete geçirdi. 15 Temmuz'un ardından terörle mücadelemizi sadece kendi topraklarımızda değil terörün kaynağında yürüteceğimizi ilan ettik. Teröristleri Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de mağaralara gömdük. Milletimizin huzuruna kimse kast edemez. Yola aynı kararlılıkla devam edeceğiz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından ilçe belediye başkan adaylarını da tanıttı.

İşte AK Parti'nin Muğla'da aday çıkardığı isimler...

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday: Aydın Ayaydın

Bodrum: Mehmet Tosun

Dalaman: Muhammet Karakuş

Datça: Feyzullah Gülada

Fethiye: Muhammet Kökten

Kavaklıdere: Mehmet Demir,

Köyceğiz: Kamil Ceylan

Marmaris: Serkan Yazıcı

Menteşe: Şadi Ballı

Milas: Rüştü Yiğitkaya

Ortaca: Alim Uzundemir

Seydikemer: Bayram Önder Akdenizli 

Ula: Özay Türkler

Yatağan: Mustafa Toksöz

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • mustafa arslan 1 ay önce Şikayet Et
    Emekli maaşı düzelmediği müddetçe oy yok.
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge sözünüz ne oldu genel secimden sonra verilecekti geldi yerel secim ?
    Cevapla
  • Eyüp Bilir 1 ay önce Şikayet Et
    EYT den emekli olarak söylüyorum, Dünyada yaşanan ağır ekonomik buhran yaşandığı dönemde, asrın felaketinin ağır ekonomik faturasına rağmen EYT sözünü tutan Cumhurbaşkanıma sonsuz teşekkürler, yaşadığım sürece desteğim AK Parti'ye.
    Cevapla
  • GERÇEK 1 ay önce Şikayet Et
    Emekliler size bu bayramı yaşatmayacak sürekli oyalama taktikleri ile geçen temmuz ayından beri söz veriyorsunuz şimdi yine bütçe açık verecek sabredin diyorsunuz ama niye hep emekli sabrediyor çoğunun fazla zamanı yok zaten sabrederken ölüp gidiyor emekliler zorda hemde çok kötü durumda
    Cevapla
  • selim koç 1 ay önce Şikayet Et
    halkın verdiği ders diye anlatacaklar seçim sonuçlarını...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha