Mevlit yemeği yiyen 50 kişi hastanelik oldu

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde verilen mevlit yemeğinin ardından rahatsızlanan yaklaşık 50 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu.

Mevlit yemeği yiyen 50 kişi hastanelik oldu
Mevlit yemeği yiyen 50 kişi hastanelik oldu
GİRİŞ 04.03.2024 00:46 GÜNCELLEME 04.03.2024 01:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Arnavutköy'ün Durusu Mahallesi'nde askere gidecek bir genç için mevlit yemeği verildi. Yemekten yiyen aralarında çocuk ve kadınların da olduğu yaklaşık 50 kişi, bir süre sonra rahatsızlandı.

50 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

Mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle Arnavutköy Devlet Hastanesi ile çevre hastanelere başvuranlar tedavi altına alındı.

ASKER GECESİ YAPIYORLARMIŞ

Tedavileri tamamlanan bazı kişilerin taburcu edildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili konuşan mahalle sakini Tarkan Yalçın, ”Yeğenimin asker gecesini yapıyorduk. Mevlit okuttuk. Burada bir yemek verdik. Bu yemekten dolayı zehirlenme olmuş. Şu an hastanedeyiz. Tüm yaralılar şu an iyi. Sadece mide bulantısı ve kusma oldu. Hepsinde etki göstermemiş. Bünyesi zayıf olan kişilerde etki göstermiş. Doktorlar ile konuştuk. Şu an da herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Yemekten sonra rahatsızlanan Bahar Çayır ise, “Biz de komşuyuz. Komşumuzun asker mevlidine gittik. Ben bir de mide ameliyatlıyım. Yemeği 2-3 kaşık yedim ama zehirlenmişim. Çok şükür şimdi iyiyiz. Yemekte tavuklu pilav ve helva vardı” diye konuştu.

'DURUMU AĞIR OLANLAR VAR'

Olayı anlatan bir başka mahalleli Ahmet Hundi, “Aşağı yukarı 50 kişi rahatsızlandı. Mevlidi yapan teyzem, pilavı kendilerinin yaptığını ama tavuğu cuma günü aldıklarını söyledi. Dolaba koyduktan sonra kaynatıp pilavın üstüne koymuşlar. 16.00 sıralarında yediler. Akşam saatlerinde belirtiler başladı. Kusma, ishal gibi belirtiler oldu. Çoğunda fazla bir şey yok ama durumu ağır olanlar da var. Doktorlarımız ilgileniyor. Allah razı olsun” dedi.

KAYNAK: İHA, AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Beytullah Yılmaz 1 ay önce Şikayet Et
    Karnı aç olanla, gözü aç olanları bir ayıralım. Tavuk çabuk bozulan bir besin kaynagı soğuk sevk zinciri bozulunca zehirleme yapar. Geçmiş olsun, bir daha aç ğözlülük yapmayın.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    tavuk ısıtmaya gelmez...
    Cevapla
  • Erkan 1 ay önce Şikayet Et
    Tavuk bozuk demekki
    Cevapla
  • MustafaAli 1 ay önce Şikayet Et
    Mevlit yemegi nedir ya bu sacmaligi kim cikarmis dinimizde böyle bisey yoktur
    Cevapla
  • Btl13 1 ay önce Şikayet Et
    Tavuk çabuk bozulabilen üründür Hemen tüketilmezse dondurucuya atılması gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit