Bedelli askerlikle ilgili kritik açıklama! Kaldırılacak mı?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bedelli askerlikte temel askerlik eğitiminin kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik açıklama yaptı.

GİRİŞ 04.03.2024 14:48 GÜNCELLEME 04.03.2024 15:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, bedelli askerlikte kışla şartının kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı.

Askeralma Kanunu'nun 9. maddesine göre, bedelli askerliğe tabi olanların temel eğitim süresinin bir ay olduğunu kaydeden Güler, "Bakanlığımızın, temel askerlik eğitiminin kaldırılmasına yönelik çalışması bulunmamaktadır." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 3
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Zengin daha çok vermeli bedelli de , Düşünsene ülkenin en zengin adamının oğlu ile ülkenin en fakir adamının oğlu bedelli askerlik yaparken aynı parayı veriyor, trafik cezası yese aynı parayı, bir ev alsa gene aynı vergiyi veriyor BÖYLE SAŞMA BİR SİSTEM OLUR MU ?
    Cevapla
  • Yavuz 1 ay önce Şikayet Et
    Zenginlerden daha çok alınması gerek. Bedelli parası zenginler için çerez parasıdır. Ek mtv, stopaj, ötv gibi saçma vergi uygulama yapacağınıza sabit bir bedel + kişinin servetine bakarak yüzde % hesabı bedel alınmalı. Bari bunu düzeltin beceriksizler. Zenginle fakirden aynı parayı almak tek kelimeyle suçtur.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Çin'de lise/üniversitelerde "uygulamalı ders" olarak askerlik dersleri, İsrailde sırtlarında tüfeklerle cafede oturan askerliğini yapan gençler, Çoğu ülkelerde kızların bile askere alınma kararları yanında. Gençlerimize lise/ üniversitelerde dahil UYGULAMALI EĞİTİMLERLE ASKERLİK dersi verilmeli.. PEYGAMBER ORDUSU / HER TÜRK ASKER DOĞAR konusu bir gün bize çok lazım olacak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!