THY'nin yeni uçuşunu engellemeye çalıştılar ancak başaramadılar!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat ve beraberindeki heyet, Avustralya’nın Melbourne kentine yapılan ilk uçuşta önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 04.03.2024 16:30 GÜNCELLEME 04.03.2024 17:25
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları, Avustralya'nın Melbourne kentine ilk uçuşu gerçekleştirdi. Havalimanında, kentte yaşayan Türk vatandaşlar tarafından karşılama yapılan uçuş, en fazla izlenen uçak yolculuğu olarak da tarihe geçti.  İstanbul'dan Melbourne kentine yapılacak uçuşların haftada üç gün yapılması planlanıyor. 

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksel, aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

BAYRAĞIMIZI GÖRMEK GURUR VERİCİ

Bayrağımızın ve markamızın buralara gelmesi apayrı bir mutluluk sağladı. Bu sadece ulaşım kolaylığından ziyade, Türkiye bayrağımızı burada görmek gurur verici bir şey oldu bizler için. Biliyorsunuz ki rahmetli Turgut Özal’ın da hayaliydi. Bu hayal bizim dönemimize denk geldi, bunun için de ayrıca mutluyuz. Tabi bu uçuşlarda şöyle bir süreç var. İşte uçağımız var pilotumuz var atlayıp gidelim, böyle olmuyor tabi ki. İki ülkenin, Sivil Havacılıkları arasındaki bürokrasi ile oluyor. Bu konuda emeği geçen Devletimize, Sivil Havacılık yetkililerimize, Ulaştırma Bakanlığımıza ve Dışişleri Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.

ENGELLENMEYE ÇALIŞILDIK FAKAT BAŞARAMADILAR!

THY'nin Melbourne kentine direkt uçuş yapma sürecini anlatan Bolat, çarpıcı ifadelerde bulundu:

Bizim Melbourne’ye uçuşlarımız diğer havayolu şirketlerine göre daha uygun olacak. Çünkü direkt uçuş yapacağız. Bu yüzden önümüzü kesmeye çalıştılar, engel de olmaya çalıştılar ancak Devletimizin gücü sayesinde bu engellemeleri aştık.

Ülkemizde binlerce yıllık yerleşim yerleri var, Karahantepe ve Göbeklitepe gibi. Diğer ülkelerin havayolu şirketleri ülkelerinin tanıtımlarını yaparken deniz, kum, güneş gibi görüntüler izlettiriyor. Bizimde böyle değerlerimizi sahip olduğumuz tarihi yapılarımızı tanıtmamız gerekiyor. Miras listemizi THY olarak dünyaya tanıtacağız.

En son hazırladığımız reklam filmimiz dünya genelinde 2,5 milyar izlenme aldı. THY’nin networkü sayesinde Atlanta’daki yolcuyu Phuket’e götüreceğiz. Ama bu yolcuya İstanbul’u gör İstanbul’da da kal demek için daha fazla reklam yapacağız. Amacımız ülkemize turist ve döviz girişini arttırmak olacak.

Ayrıca yeni aldığımız karar ile çok kısa süre içerisinde tüm THY yolcularına ücretsiz Wİ-Fİ internet hizmeti sağlayacağız.

HEDEFİMİZ 144 MİLYAR DOLAR

THY'nin gelecekteki hedeflerini anlatan Bolat şunları ifade etti:

2023 yılında THY’nin ülkemize katkısı 53 milyar dolardı. İnşallah 2033 yılında 144 milyar dolar katkıyı hedefliyoruz. 2023 yılında 17 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Türkiye’nin en büyük ihracatçısı THY oldu. Savunma Sanayi alanında yapılan ihracattan 3 kat daha fazla ihracat gerçekleştirmiş olduk. Ama Savunma Sanayi alanı çok hızlı gelişiyor ve tahmin ediyorum kısa zaman içerisinde bizi geçecekler, geçmelerini de çok istiyoruz. THY nasıl bir marka olduysa Türk Savunma Sanayi ürünleri de bir marka olacak inşallah.

İSTANBUL HAVALİMANI AÇILMASAYDI BU KADAR BÜYÜYEMEZDİK

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin, İstanbul Havalimanı'nın THY'ye nasıl bir etkisi oldu? Sorusuna cevap veren THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat şu ifadelerde bulundu:

Atatürk Havalimanına indikten sonra, uçağımız yaklaşık 45 dakika taksi yapıyordu. Maksimum saatlik operasyon 70 uçak oluyordu. Ama İstanbul Havalimanında saatlik 115 uçak sayısını bulduk. Şu anda mevcut pistlerle bu sayıyı nasıl 130’a çıkarırız bunun üstünde çalışıyoruz. THY olarak 452 tane uçağımız var.

Eğer Atatürk Havalimanında kalsaydık 300 uçağın üzerine çıkamazdık. Bizim gelişmemizde yeni havalimanımızın etkisi çok fazla oldu. İstanbul Havalimanının neredeyse yüzde 80’ini THY olarak biz kullanıyoruz.

 KOLTUK TESTLERİMİZİ ODTÜ YAPACAK

THY olarak yeni koltuklara geçiyoruz. Yeni koltuklara geçiş yaparken bunun bir test aşaması oluyor. Bu test merkezleri de genelde yurtdışında oluyor. Buralardan sıra almak test aşamasına gitmek zaman kaybı oluyor. Şimdi üzerinde çalışıyoruz ve ODTÜ ile birlikte test merkezi kuruyoruz. Daha hızlı bir şekilde testlerimizi ülkemizde gerçekleştireceğiz.

GELİŞEN TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK PAY SAHİBİ THY

THY'nin ilk Melbourne uçuşuna katılan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Enver İskurt heyecanlı ve gururlu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Ülkemiz için çok uzak bir mesafeye uçuşlarımız başladı. Türk Hava Yolları bu anlamda bizim bayrak taşıyan markamız. Ülkemiz hızla gelişen bir ülke ve bu gelişimde de en büyük pay sahibi Türk Hava Yolları’dır. Tabi bunlar başlangıç.

Akşamki görüntüleri görünce çok duygulandım. Avustralya’da yaşayan Türk vatandaşlarımız bizleri Havalimanında karşıladı. Bizler için gurur verici anlardı.

DOĞRU ZAMANDA DOĞRU HAMLELER YAPILDI

Tarihi uçuşa katılan isimler arasında yer alan Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksel'de duygularını şöyle ifade etti:

Doğru zamanda doğru hamleleri bütünleşik yapmak çok önemli, hem Sivil Havacılık hem Türk Hava Yolları, hem Bakanlığımız, hem de diğer paydaşlarımız burada doğru zamanda doğru hamleleri peş peşe yaparak bu başarıyı sağladılar. Türk markamızın bu başarısında emeği geçen başta THY personelleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

İLK UÇUŞ MELBOURNE DOĞUMLU PİLOTLARDAN

Türk Hava Yolları'nın 6'ncı kıtadaki ilk uçuş noktası olan Avustralya Melbourne seferini Türk pilotlardan Sidney doğumlu pilot Hakan Turgut ve Melbourne doğumlu Aytuğ Coşkun tamamladı.

 

 

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Hikmet Çulcuoğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel ama bilet fiyatları çok pahalı. Kampanya çok az. Biz de yurt dışına giderken bakıyoruz, hangi havayolu ucuzsa onu tercih ediyoruz. Uçağı satın alacak değiliz neticede. Bazen bir, bazen iki hatta üç aktarma olabilir. Neden fazla para ödeyeyim ki.
    Cevapla
  • İzmir 35 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de uzak doğuya biletler Euro uzerinden satılıyor?
    Cevapla
  • İzmir 35 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de uzak doğuya biletler Euro uzerinden satılıyor?
    Cevapla
  • İzmir 35 1 ay önce Şikayet Et
    THY bilet fiyatlarini indirsin. Sefer sayısı az olunca yolcu çok olduğundan fiyatlar yükseliyor ve enflasyon yükseliyor devletimiz uçak fiyatlarini denetlesin ve sinir getirsin.
    Cevapla
  • İzmir 35 1 ay önce Şikayet Et
    THY bilet fiyatlarini indirsin. Sefer sayısı az olunca yolcu çok olduğundan fiyatlar yükseliyor ve enflasyon yükseliyor devletimiz uçak fiyatlarini denetlesin ve sinir getirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı