Peş peşe uyarılar geliyor! Bakan Yerlikaya'dan açıklama: 16 ile dikkat

Meteoroloji'nin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, yağışlar ve kuvvetli fırtına sebebiyle 2 turuncu ve 14 sarı uyarı verilen iller için uyarılarda bulundu.

GİRİŞ 04.03.2024 17:39 GÜNCELLEME 04.03.2024 17:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yeni haftayla birlikte soğuk hava kendini göstermeye başlayacak. İstanbul'da yarından itibaren sıcaklıklar beş derece düşüyor ve yağmur bekleniyor. Ege'de ise beklenen şiddetli yağış su baskınlarına neden olabilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen aşırı yağışlar nedeniyle Muğla ve Antalya’da turuncu uyarı verdi. Meteoroloji, 14 kentte ise sarı kodlu uyarıda bulundu.

BAKAN YERLİKAYA'DAN UYARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 Mart 2024 Salı günü için aşırı yağışlar ve kuvvetli fırtına sebebiyle; Muğla Antalya illerinde turuncu uyardı verdi.

Aydın, Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Eskişehir, Ankara, Konya ve Karaman illerinde ise sarı uyarıda bulundu.



Aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlara karşı vatandaşların tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıdığını belirten Yerlikaya, 112 Acil Çağrı Merkezlerinin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacağını aktardı.

YURT GENELİNDE SICAKLIK 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

 Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, sıcaklıkların yurt genelinde 10 derece kadar düşeceğini ve bütün haftanın yağışlı geçeceğini bildirdi.

Yavuz, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde AA muhabirine, yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Batı bölgelerinde yarın sabah başlayacak yağışların 5 günlük periyotta yurdun büyük bölümünde görüleceğini belirten Yavuz, "Batı bölgelerindeki yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken, çarşambadan itibaren kuzeyden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıklarının düşmesini, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmurla kar yağışının görülmesini bekliyoruz." dedi.

Ege'nin güneyi, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun güneyinde yarın kuvvetli lodosun etkili olacağını bildiren Yavuz, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yağışların hafta sonu Doğu Anadolu'da görülmesinin ardından yurdu terk edeceğini ve yeni bir sistemin görüleceğini ifade eden Yavuz, şunları söyledi:

"Sıcaklıklar şu an mevsim normallerinin üstünde ancak çarşamba gününden itibaren düşüşler başlıyor. Perşembe ve cuma günü sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak, hafta sonu ise mevsim normallerinin altına düşecek. İlk değerlendirmelere göre mart ayı adeta kapıdan baktıracak. Yurt genelinde 10 derece gibi hızlı bir sıcaklık düşüşü görülebilecek. Mevsim geçişlerinde vatandaşlarımız sıcak havayı görünce rahatlıyorlar ama bahara aldanmamak gerekiyor. Çarşambadan itibaren hava durumuna dikkat etmek gerekiyor."

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

Ankara'da hafta boyunca görülecek yağışların gün içerisinde aralıklı olacağını ve etkisini kaybedeceğini belirten Yavuz, perşembe ve cuma günü özellikle Kızılcahamam gibi kuzey ilçelerde kar yağışı ihtimali olduğunu söyledi.

Yavuz, "Ankara'da hava sıcaklığı 18 derece iken sıcaklık hafta sonu 8 dereceye kadar düşecek. Gece sıcaklıklarının ise 4 dereceden eksi 2'ye kadar düşmesini bekliyoruz." dedi.

İstanbul'da dört gün boyunca yağış görüleceğini dile getiren Yavuz, sıcaklıkların gündüz 15-16 dereceden 10 dereceye, gece ise 8-10 dereceden 4 dereceye kadar ineceğini aktardı.

İzmir'de de dört gün boyunca aralıklarla yağış görüleceğini bildiren Yavuz, gündüz ve gece sıcaklıkların 7-8 derece kadar düşeceğini kaydetti.


TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Türkiye, Hava durumu
Türkiye, Hava durumu
Türkiye, Hava durumu
Türkiye, Hava durumu
Türkiye, Hava durumu

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım memleket Teksas oldu herkesde silah moda oldu bunun sonu nereye gidecek neden en ağır cezalar verilmiyor
    Cevapla
  • Hans 1 ay önce Şikayet Et
    Kim geliyoo kiiim nasiiii...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yağdır Mevlam suuuu.
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM SEN BİLİRSİN ALLAHIM SEN BİLİRSİN SEN AFFEDİCİSİN AFFETMEYİ SEVERSİN bizleride AFFET ALLAHIM...
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Amin.
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM SEN BİLİRSİN ALLAHIM SEN BİLİRSİN SEN AFFEDİCİSİN AFFETMEYİ SEVERSİN bizleride AFFET ALLAHIM...
    Cevapla
  • Fatih1453 1 ay önce Şikayet Et
    Ne alakası var konuyla. Çakallık yapma muhsin. Mossad ajanlari da sakallı sarıklı çıktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı