Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Filistinli mevkidaşı Abbas'ı ağırlayacak

Ankara, bugün önemli bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Beştepe'de ağırlayacak.

GİRİŞ 05.03.2024 02:09 GÜNCELLEME 05.03.2024 09:46
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'yi topyekün hedef alan saldırıları, ateşkes için yürütülen çalışmalar ve Filistinlilere yönelik insani yardımlar...

Bütün bu başlıklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında tüm detaylarıyla ele alınacak.

ABBAS'TAN TÜRKİYE'YE ÖNEMLİ ZİYARET

Türkiye, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Hem Filistin yönetimi hem Hamas hem de diğer ülkelerle farklı düzeylerde temas sürüyor. Bu kapsamda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'ye önemli bir ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas'ı 7 aylık bir aranın ardından Beştepe'de konuk edecek.

GAZZE'YE YARDIMLARIN ULAŞTIRILMASI İÇİN ATILACAK ADIMLAR KONUŞULACAK

Ankara'nın önceliği, İsrail'in Gazze'deki katliamlarının bir an önce durdurulması. Bu hedefe ramazan ayı başlamadan ulaşılması için de yoğun diplomasi trafiği yürütülüyor.

Erdoğan'ın Mahmud Abbas ile yapacağı görüşmede, ateşkes konusundaki son durum ve Türkiye'nin garantörlük önerisi masaya yatırılacak. Adil ve kalıcı barışın tek yolunun 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasıyla mümkün olabileceği bir kez daha vurgulanacak.

Erdoğan-Mahmud Abbas görüşmesinde, Gazze'ye insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için atılabilecek adımlar da konuşulacak.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 86
  • Bende yalan yok 1 ay önce Şikayet Et
    dedelerinin osmanlı askerlerine yaptığı büyük hainliğinin bedelini şimdi torunları ödüyor. Allah osmanlı askerlerinin ahını kanını yerde bırakmadı ve bu coğrafyayı lanetledi
    Cevapla
  • Cüneyt 1 ay önce Şikayet Et
    Bugün seçim olsa Abbas yine kazanır çünkü batı Şeriada yaşayan Filistinlilerin büyük çoğunluğu savaş istemiyor İsrail sürekli onları ezerek baskı altında tutarak sindirmiş benim tanıdığım Türkiye'de yaşayan birkaç Filistinli arkadaş var onlarda savaş olmasın da nd olursa olsun Hamas suçlu gjbi konuşuyorlar amx onlarz kızamıyorum çünkü hep yalnız bırakıldılar ve sindirildiler
    Cevapla
  • MEHMET02 1 ay önce Şikayet Et
    Ikıncı yase Arafat
    Cevapla
  • Altaylar 1 ay önce Şikayet Et
    Kimi temsil ediyormuş, Filistinli müslümanları olmadığı kesin. Gazzeyi satan bir şahsiyetsiz
    Cevapla
  • Ümmet Şuuru* 1 ay önce Şikayet Et
    Ingiliz Lawrencin arap milliyetciliği gazzedeki siyonist katliama neden engel olamıyor?islam coğrafyasını Ümmet şuuruyla savunan osmanlıyı dışlayıp ingilizin sömürüsüne kabul edenler yüzünden yıllarca ortadoğuda zulm ve kardeş kanı döküldü.ingilize siyoniste kucak açanlar şimdi başı beladan hiç kurtulmuyor.siyonistler ve rumlar beraber şimdi kktc toprağı satın alıp başa bela olacaklar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Otobüs şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler