Prof. Dr. Naci Görür'den Çanakkale depremi sözleri!

Çanakkale'de meydana gelen ve Marmara bölgesinde hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin İTÜ'lü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür bir açıklamada bulundu.

GİRİŞ 05.03.2024 10:48 GÜNCELLEME 05.03.2024 10:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, dün akşam saat 21.38'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Yenice ilçesi sarsıntının, 10.4 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

PROF. DR. GÖRÜR'ÜN DEĞERLENDİRMESİ

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale depremine ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

"STRES BİRİKİMİNİN OLDUĞU BİR BÖLGE"

Görür açıklamasında, "Dün akşam Çanakkale, Yenice'de 4.9 deprem oldu. Deprem, Yenice-Gönen fayı üzerinde. Bu fayda en son deprem 1953 yılında, 7.2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölge, böyle görece küçük depremler beklenebilir." ifadelerini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Mehmet Olgun 1 ay önce Şikayet Et
    Depremler ; Uzun zamanda birikim yapan maddelerin reaksiyon şartlarının oluşmasıyla çok büyük patlamayla oluşan reaksiyon neticesindeki sarsıntıdır. Faylar deprem neticesinde oluşur. Reaksiyonla oluşan maddeler DOĞALGAZ ve PETROL dür.
    Cevapla
  • hatayli 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'tan başka kimse bilemez yok stres yok bilmem ney
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah sebep sonuç üzerine bir sistem kurmuştur. Sunu yaparsan cennete bunu yaparsan cehenneme kısaca. Yani düzeni kurmuş sana da seçim ve tercihi bırakmıştır. Insanşık o sayede ayaklta durur. Senin dediğin doğru ise neden evine kalorider taktırıyorsun? Nerden biliyon kış olacağını derler
    Cevapla
  • Gresunlu 1 ay önce Şikayet Et
    Sana katılıyor kardeş insanlara korku salmaktan başka işleri yok
    Cevapla
  • Gökhan 1 ay önce Şikayet Et
    O zaman bilime inanmayalim dr a gitmeyelim nasıl olsa Allah bilir
    Cevapla
  • veleyeli56 1 ay önce Şikayet Et
    Şom ağızlı görür. depremi hergün çağıra çağıra. deprem oldu. bir sus artık
    Cevapla
  • Murat Kahraman 1 ay önce Şikayet Et
    Allah beterinden korusun. Naci Hocam konuşurken sonunda -Çağdaş ülkelerdeki gibi- dedi ve ses kesildi! Anlamadık nedir o çağdaş ülkelerde olan? Bizim ülkemiz çağ dışı bir ülke mi? Ya da, çağdaş dediğin mesela batılı ülkelerse, bizdeki çok batıcı bazı yerel idareciler neden deprem konusunda gerekli öncü adımları atmıyorlar? vb.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti