Ortadoğu'da en fazla siber saldırıya uğrayan ülke Türkiye oldu!

Türkiye, yapılan siber güvenlik araştırmalarında en fazla hedef olan ülkeler listesine birinci sıradan girdi.

GİRİŞ 05.03.2024 13:58 GÜNCELLEME 05.03.2024 14:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış
  • Haber7 - ÖZEL / Emir Yücel

Türkiye, yapılan araştırmalar sonucunda Ortadoğu ve Afrika ülkeleri arasında en fazla siber saldırıya maruz kalan ülke oldu. Gelişen savunma sanayi sektörü ve yerli otomobil çalışmaları sonrasında ülkemiz Bulut mühendislerinin hedefi haline geldi. Bu saldırıların markalara ortalama zararı ise 4.6 milyon doları buluyor.

EN FAZLA SALDIRI TÜRKİYE'YE

Geçtiğimiz günlerde Malezya'da düzenlenen Siber Güvenlik 2024 etkinliklerinde en fazla tehdit altında olan ülkeler sıralandı. Dünya'da beşinci sırada olan Türkiye, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri arasında ise birinci sırada yer alıyor. 

Türkiye'ye bir önceki yıla göre siber saldırılarının artış oranı ise yüzde 120 olarak belirlendi. Dünyada en fazla tehditkar ülkeler ise ABD, İran, Çin ve Rusya'dan oluşuyor. 

Anlık siber saldırı haritasına baktığımızda ise ülkemize yönelik saldırıların yoğun bir şekilde devam ettiğini görüyoruz.

Tanınmış markaların internet sitelerini kopyalayan ve kullanıcıların bilgilerine bu şekilde ulaşmaya çalışan Bulut mühendislerinin, şirketlere zararı ortalama 4.6 milyon doları buldu.

Geçtiğimiz günlerde Haber7'nin gündeme getirdiği İranlı Bulut mühendislerinin Türk Savunma şirketlerine sızma girişimi de bu saldırılardan birisiydi. Türkiye gelişen teknolojisi ve yaptığı savunma sanayi yatırımlarından sonra, Bulut mühendislerinin en fazla hedefindeki ülke konumunda bulunuyor.

BÜYÜYEN VE GELİŞEN TÜRKİYE, BÜYÜK DEVLETLERİN HEDEFİNDE

Ülkemizin son yıllarda, savunma sanayi ve havacılık sektöründe yaptığı atılımlar tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Türkiye, insansız hava araçları, yerli helikopterler, yerli ve milli savaş uçağı ve yerli yazılımlar ile dünyanın en başarılı ülkeler listesine girmeyi başardı. Bu başarılı çalışmalar sonucunda, dünyada faaliyet gösteren çeşitli ülkelerin istihbarat servisleri, ülkemizin çalışmalarına yönelik saldırı faaliyetleri yapmayı hedefledi. 

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    ABD, İran, Çin ve Rusya, İngiltere ve Siyonizmin-masoon ittifakının 4 büyük kölesi(uşağı). Tabii ki bu ülkeler saldırgan olacaklar.
    Cevapla
  • Qerrt 1 ay önce Şikayet Et
    Ağa borsada da saldırıyorlar hem da daha çok
    Cevapla
  • Allah'ın aciz kulu 1 ay önce Şikayet Et
    kötü iran a bak, aç karnını doyuramadan siber saldırı yapıyormuş. Çapulcu sürüsü
    Cevapla
  • Reis 1 ay önce Şikayet Et
    Dini imanı para olmuş vatandaşların... Daha durun bu iyi günler.... Allahın gazabı inecek diye korkuyorum.
    Cevapla
  • Ülkem 1 ay önce Şikayet Et
    Allah cc Ülkem türkiyemini dahili harici düşmanlardan korusun inşallah amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!