Ticaret Bakanlığı'ndan Derya Balta'ya ceza

Emekli futbolcu Hakan Balta'nın sosyal medya fenomeni eşi Derya Balta'nın bir paylaşımı başına dert açtı. Balta'nın paylaşımı sonrası Ticaret Bakanlığı, ünlü isme 346 bin TL para cezası kesti

Ticaret Bakanlığı'ndan Derya Balta'ya ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan Derya Balta'ya ceza
GİRİŞ 05.03.2024 23:34 GÜNCELLEME 05.03.2024 23:34
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Emekli milli futbolcu Hakan Balta'nın eşi Derya Balta, bir sosyal medya paylaşımı yüzünden Ticaret Bakanlığı'na şikayet edildi.

Instagram hesabında 457 bin takipçisi bulunan Derya Balta, Ticaret Bakanlığı'ndan gelen belgeyi takipçileriyle paylaştı ve cezayla ilgili açıklama yaptı.

Birileri tarafından şikâyet edildiğini ve bunların kim olduğunu bildiğini söyleyen Derya Balta; "Bu ceza nedeniyle ağlamayacağım. Bir kliniğe gittim. Orada 'gelin, yaptırın' demedim, sadece kendime neden o işlemi yaptırdığımı söyledim. Bir başka paylaşımında da ışık dolgumu eritmiştim, hocam da bunu eritecek ve çok mutluyum demiştim. 'Dikkat edin, ışık dolgusu falan yaptırmayın, gelin burada yaptırın' dememiştim. Memnuniyetimi dile getirdim, ücretimi de ödedim. Bunun üzerine Ticaret Bakanlığı'ndan savunma istediler. Savunmamı yapmama rağmen cezayı yedim" dedi.

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada içerik üreten fenomenler için bir düzenleme yapmıştı. Bu düzenleme ile fenomenler, artık kazanç sağlayacakları içerikleri paylaştıklarında #işbirliği olarak belirtmesi gerekiyor. Ancak sosyal medya fenomenleri paylaşımlarında bu kurala uymazlar ise ceza uygulanacağı hususunda uyarı yapılmıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 23
  • VELHASIL 1 ay önce Şikayet Et
    Bunların hakkından Seçil Erzan geliyor.
    Cevapla
  • Uymasyon 1 ay önce Şikayet Et
    Beter olun be
    Cevapla
  • Fikirsiz fikri 1 ay önce Şikayet Et
    Ticaret bakanlığı her gün zam yaparak haksız kazanç sağlayan marketlerede kesebilseya ceza.
    Cevapla
  • Bamsı 1 ay önce Şikayet Et
    parasıyla hava atanları gördükçe deliriyorum ulan ne görgüsüz insanlarsınız
    Cevapla
  • Bamsı 1 ay önce Şikayet Et
    parasıyla hava atanları gördükçe deliriyorum ulan ne görgüsüz insanlarsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!
Dua, Arapça ve araba... Ali Erbaş'tan iddialara ilişkin açıklama!