"Radyo7 bu toprakların sesi"

Bu yıl 5.’si düzenlenen Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri sahiplerini buldu. Yılın En İyi Konuşan Radyosu ödülü Radyo7’ye layık görüldü. Radyo7 programcılarından Erkan Koç Haber7.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 06.03.2024 12:17 GÜNCELLEME 06.03.2024 12:17
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Radyo7 programcılarından Erkan Koç Haber7.com muhabiri Müge Çakmak’ın sorularını yanıtladı. Koç, Radyo7’nin bu toprakların sesi olduğunu belirterek, evladından sonra 2’nci aşkının Radyo7 olduğunun altını çizdi.

İşte Erkan Koç ile yaptığımız röportajın detayları:

Radyo programcılığı serüveniniz nasıl başladı?

"Benim radyo programcığı 1994 yılında başladı. Beşiktaş musiki cemiyetinin konser duyurusu yapılacaktı. O zamanlar tek sanat müziği yayını yapan radyo vardı. Veyis FM’di şimdi kalmadı o radyo. Oraya cemiyetimizin konser duyurusunu yapma teklifiyle gittiğimde radyonun yayın yönetmeni “diksiyonun çok güzel bizimde sanat müziğini bilen programcıya ihtiyacımız var bizimle çalışır mısın?” dediğinde şaşırmıştım. Yapamayacağımı düşündüm. O zamanlar radyo programcısı olmak için okulunu okuyarak olmuyordu. O dönemlerde başlayan alaylıdır. Benimde serüvenim böyle başladı. 2 yıl kadar orada radyo programcılığı yaptım. Sonra 1999 yılında arabam ile yolda yolculuk halindeyken bir radyoya denk geldim. O radyonun radyo7 olduğunu öğrendim. Yeni yayın hayatına başlamış. Radyo7’de o dönem sanat müziği çalıyor, türkü çalıyor ve çok hoşuma gitti. Evet, işte dedim benim radyom. Buldum hemen frekansı. O zamanlar radyo7 Reşitpaşadaydı. 1999 yılında gittim ve radyo7’nin kurulmasıyla beraber ilk programcılarından birisi oldum. Dolu dolu 25 yılı kesintisiz radyo7’de program yapmaya devam ediyorum."

ÇEYREK ASIRDIR RADYO7’DE YAYINDAYIZ

Radyo7’de hafta içi saat 09:00-12:00 arası “Erkan’la Çok Canlı” programını yapıyorsunuz. Sadık bir dinleyici kitleniz var. Uzun süreden beri bu dinleyici kitlesini tutmayı nasıl başardınız?

Ben şunu iddialı bir şekilde söylüyorum. Mikrofon başında 25 yıldır kesintisiz aynı radyoda, aynı saatte bu işe devam edebilme rekoru bende. Ve bu durumdan da çok mutluyum. Çünkü kurulduğunda buraya geldim ve bir bebekti. Radyo7 emekledi, yürümeye başladı ve şimdi koşarak devam ediyoruz. Milyonlarca insan her gün radyo7 ile güne başlıyor. Belirli bir noktada dinleyici sıkılabilir. Çünkü dile kolay çeyrek asır yayındasınız. Bunu da ben her sezon değişiklikler yapıyorum programımda. Mesela bugün sadece telefon bağlantıları aldık. Bunda da radyo7’nin gücünü göstermek adına şöyle bir şey yapıyoruz. 7 bölgeden 7 telefon bağlantısı yapıyoruz. Güneydoğu diyoruz sadece güneydoğudan insanlar arıyor ve yayına bağlanıyor. Böylece her bölgeyi sarmış oluyorsunuz. Şuan 53 ilde radyo7 vericisi var ve insanlar analog olarak açıp radyosunu dinleyebiliyor. Kısacası herke tarafından da çok seviliyor ve Türkiye’nin en çok dinlenen radyosu olduk.

RADYO7 BU TOPRAKLARIN NEFESİ

 Radyo7’nin sizin hayatınızdaki yeri ve önemi nedir?

Radyo7 büyük bir aşk. Bir evladım var o’dur 1’nci aşkım, 2’incisi de radyo7’dir. Mesela rahatsızlandığımda bile sesim çıkıyorsa bile radyomda olmam lazım. Dinleneyim de gitmeyeyim dememişimdir. Çünkü bu ilk gün başladığım aşk ve heyecanla radyo7’ye geliyorum. Çok farklı tekliflerde geldi, televizyonlardan, farklı kanallardan, farklı kanallardan ama radyo7’yi ben çok seviyorum. Burasıyla adım oluştu ve Erkan Koç dendiğinde radyo7 ilk akla geliyor. Bu dünyadan göçüp gittiğimizde arkamızdan radyo7 ile güzel bir anı bırakacaksam bu bana yeter. Bir gün radyo7’nin tarihi yazılacak olursa mutlaka bizim adımızda bir köşede olacaktır. Radyo7’ye erişimler çok kolay. Dünyanın her yerinden çok ilgi gören, Türkiye’ye hasret duyuyor yurt dışına gitmiş insanlar Türkiye özlemini radyo7 ile gideriyor. Çünkü radyo7 de bu toprakların nefesi var. Neşet Ertaş’ı her radyoda duyamıyor maalesef. Türkiye’nin temel taşları bu radyonun da temelini oluşturan isimler.

 

 

Programda içeriklerinizi hazırlarken dinleyicilerinizden gelen geri bildirimleri dikkate alır mısınız?

Büyük çoğunlukta onlarda bizi yönlendiriyor. Kendinizi yenilemiyorsanız, hep aynı şekilde gidiyorsanız dinleyici belli noktadan sonra sıkılıyor. Frekansı değiştirmekte çok kolay radyo dinleyicisi açısından sizi anında bırakabilir. Biz bu duruma gelmemek adına arşivimizi yeniliyoruz. Hem güncel şarkıları yakalayıp dinleyicimizin kulaklarını rahatsız etmeyecek melodiler, söz yapılarına çok dikkat ediyoruz. Çünkü duyuyoruz başka radyolardan. Hakikaten insanı rahatsız edici şarkı sözleri var onları radyo7’de bulamazlar. Gönül rahatlığıyla bir baba genç kızıyla, bir anne genç evladıyla radyo7’yi dinleyebilir.

YAPTIĞIN İŞİ SEVECEKSİN

Radyo programcısı olmak isteyen genç iletişimci arkadaşlara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

İlk olarak kabiliyetleri olacak. İstediğin kadar okulunu oku ama o kabiliyet ve istek sende yoksa olmuyor. Ama en önemlisi o işi seveceksin. Evet ben bu işi yaparken radyoculuğu, televizyonculuğu ay sonu gelecek parayı cebime koyacağım diyorsan geçmiş olsun sen başarılı olamazsın. O işte de kalıcı olamazsın. Hayır, ben başarılı olacağım, sürekli kendimi yenileyeceğim diyorsan parada zaten sonrasında seni gelip buluyor. En önemlisi bence yaptığın işi seveceksin.  

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Kiraz Akan 1 ay önce Şikayet Et
    Radyo7nin güzel sesi iyiki varsın yolun açık olsun
    Cevapla
  • Arzu Çakır 1 ay önce Şikayet Et
    Merhaba öncelikle hiç saymadım seneleri bereketi kaçmasın diye
    Cevapla
  • Sümeyra Solak 1 ay önce Şikayet Et
    Aslolan yoldur. Yolda mutlu olmaktır. Yolu kavrayıp işini düzgün yapıp mutlu olan için hedefe varıp varmamak çok önemli değildir." başarı hedefe varmak hep kazanmak değil, yolun kendisini mutlulukla yürümektir. Bu anlayısta ilerleyen tanıdıdıgım en iyi radyocu sensin sevgiler
    Cevapla
  • Tuba Uğur 1 ay önce Şikayet Et
    Konya ve Nevşehir sizinle radyoyu sevdi iyiki varsiniz
    Cevapla
  • Samsun 55 1 ay önce Şikayet Et
    Samsun çok seviyor sizleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...