Kaza sonrası Mısır'a kaçan Eylem Tok ve oğlu için yakalama kararı

Trafik kazası sonrası Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

GİRİŞ 06.03.2024 12:00 GÜNCELLEME 06.03.2024 13:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul’da emniyet şeridinde arızalı araçlarını kontrol eden gruba çarpan 17 yaşındaki sürücünün Mısır’a kaçtığı ortaya çıktı.

Kaza, 1 Mart Cuma günü saat 23.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi’ndeki Davutpaşa Caddesi’nde meydana geldi. 3 ATV aracıyla ile geziye çıkan Oğuz Murat Acı, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal ve İbrahim Gümüş, motorlardan birinin arızalanması üzerine emniyet şeridinde durdu.

Evli ve 1 çocuk babası Oğuz Murat Acı, bir ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem almaya çalıştı.

Diğerleri ise arızalanan motorla ilgilendi.

O sırada aynı yönde seyir halinde olan 17 yaşındaki T.C’nin yönetimindeki lüks cip, emniyet şeridinde bekleyenlere çarparak sulama kanalına düştü.

Kazada Oğuz Murat Acı olay yerinde yaşamını yitirirken, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal, İbrahim Gümüş yaralandı.

MISIR’A KAÇTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Kazadan sonra sürücü T.C’nin annesini arayıp yardım istediği, olay yerine gelen anne E.T’nin ise oğlunu kendi aracına alarak kaçtığı tespit edildi.

Kazaya karışan lüks cip ise olay yerinde bırakıldı.

Polisin çalışması sonucu, anne yazar Eylem Tok’un yaşı tutmadığı için ehliyeti olmayan oğlu T.C’yi de alarak gece 02.00’de havalimanına gittiği, oradan Mısır’a kaçtıkları belirlendi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Trafik kazası sonrası Mısır’a kaçan Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eyüpsultan'da lüks ciple, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve 1 kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C için "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan, annesi Eylem Tok hakkında ise "Suçluyu kayırma" suçundan aynı gün yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada şunlar paylaşıldı;

"Bazı basın yayın kuruluşlarında Eyüpsultan ilçesinde meydana gelen trafik kazasına yönelik haberler çıkması nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur. 

1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında Eyüpsultan ilçesi sınırları içerisinde 18 yaşından küçük olan T. C.'nin 34 EEG 06 plaka sayılı araç ile seyir halinde iken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araçlara çarpması neticesinde bir kişinin ölümü birden fazla kişinin yaralanmasıyla neticelenen trafik kazasının meydana geldiği, kazadan hemen sonra adli kolluk görevlileri olay yerine intikal etmeden T. C'nin annesi olan E. T. olay yerine gelerek T. C.'yi olay yerinden kaçırdığı,

olay yerine intikal eden adli kolluk görevlileri tarafından kazaya sebebiyet veren araç sürücüsünün tespiti amacıyla ivedi şekilde soruşturma işlemlerine başlanıldığı, kazaya karışan aracın şirket adına kayıtlı olması nedeniyle aracı kullanan şahsın ve adres bilgilerinin tespit edildikten sonra yapılan araştırmada T. C. ile annesi E. T.'nin 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanı'ndan Mısır ülkesine çıkış yaptıklarının tespit edilmesi üzerine aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde T. C. hakkında "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan, şüpheli E. T. hakkında "Suçluyu kayırma" suçundan yakalama kararı çıkartılmıştır. 

Soruşturma tüm yönleriyle titiz bir şekilde devam etmektedir" 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • ömer 2 ay önce Şikayet Et
    bunlar sözde aydın yazar
    Cevapla
  • ömer 2 ay önce Şikayet Et
    bunlar sözde aydın yazar
    Cevapla
  • konuk 2 ay önce Şikayet Et
    bence gelsin teslim olsun kaçmakla bir yere varamaz, anne hata yapıyor,
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Acele etmeseydiniz o kadar ya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti
Uzmanlar inceledi! İşte yeni müfredat gerçekleri