Bitlis'te mart karı esarete dönüştü: Araçlar yolda kaldı!

Bitlis'te mart ayında kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Panor Dağı bölgesinde onlarca araç mahsur kaldı. Karayolları ekipleri yolları açtı, araçları kurtardı.

Bitlis'te mart karı esarete dönüştü: Araçlar yolda kaldı!
Bitlis'te mart karı esarete dönüştü: Araçlar yolda kaldı!
GİRİŞ 10.03.2024 06:50 GÜNCELLEME 10.03.2024 06:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tatvan-Hizan Karayolu'nda aniden bastıran tipi ve yoğun kar yağışından dolayı 1470 rakımlı Panor Dağı bölgesinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu yolda 20 araç mahsur kaldı. Araçlarda bulunan yaklaşık 30 kişi ekiplerden yardım istedi. Yoğun kar yağışı ve aniden bastıran tipiden dolayı bölgeyi çıkamayan onlarca aracı vatandaşlar kurtardı.

Kar yağışının etkili olduğu bölgeye Karayolları ekipleri ise anında müdahale ederek yolları açtı.

ÇOCUKLAR KAR YAĞIŞININ TADINI ÇIKARDI

Tatvan ilçesinde son günlerde cemrenin yere düşmesiyle birlikte hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönmüştü. İlçede aralıklarla yağan yağmur akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Kar yağışı baharı bekleyen Tatvanlıları bir yandan üzerken, bir yandan da çocukların eğlencesi haline geldi. Evlerinin önünde kartopu oynayan çocuklar kar yağışının tadını çıkarırken mart ayında yağan kar yağışından oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kar yağmaz, yağmur yağmaz, kuraklık, öldük bittik diyorsunuz. Kar bereketiyle gelir, Allah'ın rahmetine esaret diyorsunuz! Siz ne şükürsüz insanlarsınız öyle....
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bereket bereket esaret nedir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı