Antalya'da 4.7 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi

Son dakika haberi: Antalya'nın Demre ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin çevre illerden de hissedildiği kaydedildi.

GİRİŞ 10.03.2024 17:10 GÜNCELLEME 10.03.2024 17:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son dakika deprem haberi... Antalya'nın Demre ilçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem oldu.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre depremin derinliği 35 kilometre olarak ölçüldü. Depremin merkez üssünün kıyıdan yaklaşık 19 kilometre uzaklıkta olduğu belirlendi.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise depremin büyüklüğü 4.8, derinliği ise 26.8 kilometre olarak tespit edildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Akdeniz’de, Antalya ilimizin Demre ilçesi açıklarında saat 16.55’te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi.

ÇEVRE İL VE İLÇELERDE DE HİSSEDİLDİ

Saat 16.55'te Antalya'nın Demre ilçesinin 19.08 kilometre açığında, 35.12 kilometre derinlikte kaydedilen deprem çevre iller, Demre ve Finike ilçelerinin yanı sıra çevre ilçeler ile kent merkezinde de hissedildi.

Deprem ilk belirlemelere göre herhangi bir zarara neden olmadı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

X hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Antalya, Demre’de 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur." ifadelerini kullandı. 

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 11
  • halil 1 ay önce Şikayet Et
    Abdestli ,oruçlu , iman ile şehitlik mertebesine ulaşarak rabbim ölüm nasip edee inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim gafletten uyandırmak için sallıyor. Ne mutlu uyanabilene!
    Cevapla
  • Cengiz 1 ay önce Şikayet Et
    Antalya merkez hissetmedi Büyük geçmiş olsun
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN RAHMETİNİ BEREKETİNİ LUTFUNU İKRAMINI İHSANINI RIZASINI SEVGİSİNİ HOŞNUTLUĞUNU VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ ALLAHA KAVUŞMAK İSTERiZ.
    Cevapla
  • MESİH TALEBESİ 1 ay önce Şikayet Et
    Hz Mehdinin (A. S.) çıkışının Alametleri..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den