CHP İl Başkanlığı’nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

GİRİŞ 11.03.2024 22:14 GÜNCELLEME 12.03.2024 09:19
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesaplarında CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında "Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Şeklindeki paylaşım ile birlikte paylaşılan ve içeriğinde bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleri ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti açısından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

CHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medyada gündem olan ofiste para sayma görüntülerinin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Paraların CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınmasıyla ilgili olduğu iddia edildi.

CHP'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir. Açıklamada sunulan evrak da bunun kanıtıdır. Evrakın düzenleme tarihi 9 Aralık 2019'dur. Güvenlik kamerası görüntüleri, her ne kadar 10 Aralık 2019'u gösterse de gerçek tarih evraktan da anlaşılacağı üzere 9 Aralık 2019'dur. 

"GÖRÜNTÜLER İL BAŞKANLIĞI DEĞİL"

"4,5 yıl sonra servis edilen görüntülerin amacı kuşkusuz CHP ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik olumsuz algı çıkarma çabasıdır. Hele hele 4,5 yıl önceki olayı 4 Kasım 2023 tarihinde yapılan CHP Kurultayı ile ilişkilendirmek eşyanın tabiatına aykırıdır. Güvenlik kameraları görüntülerinin kayda alındığı yer CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan'ın avukatlık ofisidir. Bu görüntüleri söz konusu avukatın bilgisi dahilinde sızdırıldığı alenidir."

"BİR TUĞLA DA SEN KOY' KAMPANYASINA AİT PARALAR..."

Açıklamada, il binasının satın alınması konusunda, 2019 yılı yazında 'Bir Tuğla da Sen Koy' isminde bağış kampanyası yapıldığı, görüntülerin 9 Aralık 2019'da mal sahibine kapora ödenmesine ait olduğu da belirtildi.

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 87
  • Gebzeli 1 ay önce Şikayet Et
    Doğrudur İmamoğlu ile özelden bunlar hep sahtekar ve yalancı İstanbula bir çivi çakmadan İstanbulu batırdı. İmamoğlu Benim bildigim tanidigim bütün chp liler belediyeyi yemek icin işe talip oluyorlar,para rant rüşvet vs olmasa bir tane chp li belediye ole isi olmaz,zamanla hepsi çıkar ortaya,verceklerin bir gün ortaya cikma gibi güzel bir huyu vardır!
    Cevapla
  • Eskihisarlı 1 ay önce Şikayet Et
    Doğrudur İmamoğlu ile özelden bunlar hep sahtekar ve yalancı İstanbula bir çivi çakmadan İstanbulu batırdı. İmamoğlu Benim bildigim tanidigim bütün chp liler belediyeyi yemek icin işe talip oluyorlar,para rant rüşvet vs olmasa bir tane chp li belediye ole isi olmaz,zamanla hepsi çıkar ortaya,verceklerin bir gün ortaya cikma gibi güzel bir huyu vardır!
    Cevapla
  • hhüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Mesela daha önce iş bankasındaki ortaklığını düşünelim CHP nin. Artık paraya dokunamıyorlar ama bu ortaklığın tamamen bitirilmesi lazım
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Bakın işte yıllardır hep söylediğim-yazdığım ve yaptığım eleştiri bu idi... İcraat Makamı ve ya İktidar bu demektir... Bu görüntüler ve söylenenler doğru da yanlış da olabilir lakin İktidar asla şikayet etmez, Devletin Kurumları da davet beklemez gereği yapılır Yargıya İntikal eder masum ise herkesin yolu açık olur şayet suçlu iselerde cezalarını çekerler. Bu işin de Muhalefeti-İktida
    Cevapla
  • Stratejik bakış 1 ay önce Şikayet Et
    Ayakkabı kutusu diye ciyaklayan lar neredeler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!