Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal Marşı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

GİRİŞ 12.03.2024 10:39 GÜNCELLEME 12.03.2024 11:16
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 

İstiklal Marşımız, millet olarak hürriyetimizi kazanmak, vatanımızı işgalden kurtarmak, kendimize yeni bir gelecek inşa etmek için bir asırdan daha uzun bir süre önce milli mutabakatımızın ifadesi olmuştur.

Medeniyet birikimimiz, değerlerimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarında vücut bulmuştur.

İstiklal Harbi’ni yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisinin iradesi, kararlılığı; askerimizin cephedeki fedakârlığı, azmi, vatan aşkı İstiklal Marşı’na yansımıştır.

Bugün de İstiklal Marşımızdaki her lafzı, her mesajı bedeninin ve ruhunun her zerresiyle özümseyen gençlerimiz vardır. Bayrak ve ezan hassasiyetini yeri geldiğinde canı pahasına koruyan evlatlarımız vardır.

"UNUTTUĞUMUZ GÜN, AYAĞIMIZA ESARET PRANGASI VURULMUŞ DEMEKTİR"

Türk Milleti’nin binlerce yıllık devlet ve medeniyet davasını on kıtada yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün, ayağımıza esaret prangası, boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir.

Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, başta İstiklal Marşımız olmak üzere eserleriyle ve fikirleriyle her zaman saygıyla yâd edilecektir.

İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Rıfkı 1 ay önce Şikayet Et
    Emekliyi unutmayın
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    İdamı getir idamı dilimizde tüy bitti
    Cevapla
  • No name no face 1 ay önce Şikayet Et
    Ulan ne kalın kafalısınız ya! İdam kararı meclisi ilgilendirir. O sadece imzalar!!! Meclis idamı çıkarır mı?
    Cevapla
  • İSMAİL 1 ay önce Şikayet Et
    sayın başkanım sizde 2023 kpss puanı ile atama bekleyen öğretmenleri unuttunuz bu öğretmen adayları ne olacak aileler ne olacak umutlar hayaller ne olacak bizler müjde bekliyoruz.
    Cevapla
  • Küçük esnaf 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım ssk Bağkur eşliğini bekliyoruz 7200 küçük esnaf
    Cevapla
  • okuyucu 1 ay önce Şikayet Et
    islamı Allah cc.farzını peygamberin sünnetini demezde neymiş istiklal mış gazzede müslüman bırakmadılar,müslüman sen ne yapıyorsunnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!