Falçatalı cani koca hakkında yeni karar

Ukrayna'lı eşi Anna Butim’in yüzünü falçatayla kestiği gerekçesiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Mesut Öztürkmen'in cezası istinaf mahkemesinde bozuldu.

GİRİŞ 12.03.2024 14:38 GÜNCELLEME 12.03.2024 15:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul'da bulunan bir AVM'de boşanmak isteyen Ukrayna'lı eşi Anna Butim’in (29) yüzünü falçatayla kestiği iddia edilen ve 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Mesut Öztürkmen'nin (45) cezası istinaf mahkemesince, yargılamayı yapan mahkemenin yetersiz rapor aldığı ve sanık Öztürkmen’in olayı tasarlayarak işleyip işlemediğini tartışmasız bıraktığı gerekçesiyle bozulmuştu. Yeniden yapılan yargılamanın ardından eksiklikler tamamlandı ve Öztürkmen hakkında ikinci kez karar verildi.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mesut Öztürkmen SEGBİS ile duruşmaya katılırken taraf avukatları salonda hazır bulundu. Anna Butim’in avukatı Öztürkmen’in tasarlayarak eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmasını talep etti. Söz hakkı verilmesi üzerine Öztürkmen takdiri mahkemeye bırakırken avukatının da savunmalarını tamamlamasının ardından karar açıklandı. Mahkeme heyeti, Öztürkmen’in ‘Eşe karşı nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan önceki kararını tekrar ederek 11 yıl 8 ay hapsine hükmetti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Davanın iddianamesinde, hakkında uzaklaştırma kararı olan sanık Mesut Öztürkmen'in, boşanma aşamasındaki eşi Anna Butim'i, sosyal medyadan takip ederek, sürekli gittiğini belirlediği bir AVM'de, falçatayla saldırdığı anlatıldı. İddianamede, mağdura arkadan saldıran sanığın, kulağıyla burnu arasındaki kısmı kestiği belirtildi. İddianamede şüphelinin amacının Anna Butim'i öldürmek olduğunu belirtilerek, çevredekilerin engellemeye çalıştığı sanığın, falçatayı rastgele sallayarak, eylemini tamamlamaya çalıştığı bildirildi. Öztürkmen'in 'Eşi tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    hep merak ederim, hakimin kendi kızına böyle bir saldırı olsa bu kadar ucuza kurtarır mıydı suçlu kendini. ah Adalet. bu dünyada senden umut kalmadı. sadece güçlüler için var adalet. olan hep gariban halka oluyor.
    Cevapla
  • Yusuf Duman 1 ay önce Şikayet Et
    Toplum olarak şeriate karşı olduğumuz için daha çok cekecegimiz var
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    hep kadinlarmihaklı? kimbilir neler olduki insan bu kadar zarar verir
    Cevapla
  • Yilmaz 1 ay önce Şikayet Et
    evet. her zaman kadinlar haklidir. bu her daim böyledir. el kalktimi ses yükseldimi kadin hakli olmaya baslar. yakinda seninde haberini okuruz bu gidiste.
    Cevapla
  • adnan 1 ay önce Şikayet Et
    Adalet.Ah be adalet.Nerede kaldın Be Adalet.seni çok özledim Adalet.Katillerin ellerini kollarını sallayarak gezemediği bir günde buluşalım Adalet.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 1 ay önce Şikayet Et
    canavar işte. çağdaşçılar mutlumusunuz. bu insanları siz yetiştirdiniz siz. daha doğrusu yetiştiremediniz. ne din iman ne Allah korkusu. yeriniz cehennem olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu