Ramazan geleneği 532 yıl sonra yeniden canlandırıldı

Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü, şehrin tarihine ışık tutan önemli bir geleneği canlandırarak Ramazan ayını özel bir atmosferde yaşatmak için önemli adımlar attı.

Ramazan geleneği 532 yıl sonra yeniden canlandırıldı
Ramazan geleneği 532 yıl sonra yeniden canlandırıldı
GİRİŞ 12.03.2024 16:19 GÜNCELLEME 12.03.2024 16:19

Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü, şehrin tarihine ışık tutan önemli bir geleneği canlandırarak Ramazan ayını özel bir atmosferde yaşatmak için önemli adımlar attı. 2. Bayezid tarafından 1492 yılında annesi Gülbahar Hatun adına yaptırılan ve şehrin en kıymetli hanım sultan vakfı olan Gülbahar Hatun İmareti, 532 yıl sonra asli fonksiyonuna uygun bir şekilde yeniden hayata geçirildi. Tokatlı hayırseverlerin katkılarıyla kurulan iftar sofrası, kentin tarihine ve kültürüne uygun bir atmosferde düzenlendi. Restoran tarzında iftarını açan vatandaşlar unutulmaz bir an yaşadı.

4000 KİŞİ İFTAR AÇTI

Bu özel etkinliğe yoğun ilgi gösteren Tokatlılar, Ramazan'ın eski Osmanlı dönemlerindeki atmosferini yeniden hissetme fırsatı buldu. İmarete gelen 400 kişi, bu muhteşem atmosferde bir araya gelerek iftarlarını açtı. Gülbahar Hatun İmareti'nde düzenlenen özel iftar etkinliğinde sadece yetişkinlere değil, çocuklara da unutulmaz bir deneyim yaşatıldı.

Çocuklara oyuncaklar hediye edilerek, onların da Ramazan coşkusuna katılması sağlandı. Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bu anlamlı adımı, şehrin kültürel mirasının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına büyük önem taşıyor. Gülbahar Hatun İmareti'nde gerçekleştirilen bu özel etkinlik, şehirdeki Ramazan atmosferine yeni bir soluk getirirken, geçmişin izlerini günümüze taşıyor.

İmaret hakkında İhlas Haber Ajansına özel açıklama yapan Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan, “1492 yılında 2. Bayezid tarafından annesi Gülbahar Hatun adına yaptırılan imarette bugün misafirlerimizi ağırladık. 532 yıl sonra imaret tekrar asli fonksiyonuna uygun bir şekilde görevini ifa ediyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İftara katılan vatandaşlar ise yüzyıllar öncesindeki vakıf kültürünü yeniden yaşadıkları için mutlu olduklarını söylediler.

 

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik