Sayıları azalmıştı! Geri geldiler...Tedirgin eden görüntüler

Mersin’de geçen haftalarda yoğun bir şekilde kıyıya vuran denizanaları, son günlerde yeniden artmaya başladı.

GİRİŞ 13.03.2024 09:42 GÜNCELLEME 13.03.2024 10:14

Akdeniz’e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin’de şubat ayının son haftasında yoğun olarak Erdemli, Silifke ve Anamur ilçesi sahillerinde görülen Kızıldeniz göçmeni “rhopilema nomadica” olarak bilinen zehirli denizanaları, geçen süre içerisinde azalmıştı.

Ancak son 2 günde tekrar denizanası yoğunluğu yaşanmaya başladı.

Daha önce Kızkalesi ve Susanoğlu gibi önemli turizm noktalarında kıyıya vuran yüzlerce denizanası bu kez yerleşim yerlerinin yakınlarındaki sahillere kadar geldi.

Özellikle Erdemli ilçesi merkez, Kocahasanlı ve Limonlu sahilleri yüzlerce denizanası ile doldu.

Daha önce uzmanların zehirli tür olarak uyardığı, ana gövdesi dışında uzantıları üzerinde yakıcı hücreleri olduğu belirtilen denizanalarına rağmen denizde girenler ise dikkat çekti.

Son 3 yıldır yoğun olarak mart ayında kıyıya vuran denizanalarını gören vatandaşlar ise iklim değişikliğinden kaynaklandığını düşünüyor.

Bölge sakinlerinden İsmet Ateş, “3 yıldır denizanaları sahile vuruyor. İklim değişikliği sebebiyle olduğunu düşünüyoruz. Dalgaların da etkisiyle sahilimize kadar geliyor. Uzmanlar dokunulmaması gerektiğini söylüyor.” dedi.

 

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi