Film gibi operasyon! Fransa'da yakalandı! Türkiye'ye iade edilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fransa'da yakalanan 8 bin 659 tarihi eserin Türkiye’ye iade edileceğini açıkladı.

GİRİŞ 14.03.2024 21:29 GÜNCELLEME 14.03.2024 21:30
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Her şey Avusturya'da bir müzayede firmasında satışa çıkan Anadolu kökenli çok sayıda sikkenin Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığımızca 2019 yılında tespit edilmesiyle başladı. Avusturya'da başlatılan inceleme Fransa'ya bağlandı.
Fransız kolluk kuvvetleri ülkemizden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan bu eserleri pazarlayan kişilere karşı geniş kapsamlı ve örnek bir soruşturma başlattı.



DÜNYADA YANKI UYANDIRAN OPERASYON

Bu sırada Türk polisi tarafından gerçekleştirilen ve dünyada büyük yankı uyandıran Anadolu ve Miras Operasyonu ile bu eserleri kaçıran suç şebekesinin Türkiye ayağı çökertildi. Dünya Gümrük Örgütü ülkeler arasındaki koordinasyonu sağlayarak bilgi akışını güçlendirdi. Tüm bu çabalarının sonucunda Fransız Gümrük ve İstihbarat Birimi tarafından aralarında sikke ve yazıtların da bulunduğu 8 bin 659 eser yakalandı.



Başta Fransa Gümrük ve İstihbarat Birimi ile İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı olmak üzere, Bulgaristan, Almanya, Avusturya ve Dünya Gümrük Örgütü yetkililerine, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne, Adalet Bakanlığına, Dışişleri Bakanlığına ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Bu FRANSIZLAR ne menem bir topluluk tur ki her taşımızın altından çıkıyorlar...
    Cevapla
  • ismail Öztürk 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonist rejimin devleti olmaz
    Cevapla
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Bunca eser elini kolunu sallayarak yurt dışına çıkamaz. Hep söyledim tekrar söylüyorum, gümrüklerimiz delik deşik, gümrük muhafaza ve diğer güvenlik görevlileri malesef ...
    Cevapla
  • Emekli41 1 ay önce Şikayet Et
    Burda suç devletin tarihi eser bulana suçlu diye ceza yiyor, eserde dışarı kaçıyor.
    Cevapla
  • Diyarbekirli 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet bırakmiyorki buldumuzu muzeye verelim değerinin odabirini bile vermiyor sonrada gelburaya senigidi kaçakcı seni devlet olarak gidin muzeler denetleyin bibakın nakadar içerde deyerli bir cisim para birçoğu sahtesiyle yerdeğişmiştir emin olun garibana gelince gelburaya çabuk seniseniseni hhmm
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet neden her buldugunu satın alsın ayırdığı bütçe belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!