Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığını yineledi

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya bağlı Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadıklarını ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine verdikleri desteği teyit ettiklerini bildirdi.

Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığını yineledi
Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığını yineledi
GİRİŞ 16.03.2024 10:22 GÜNCELLEME 16.03.2024 10:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Kırım'ın yasa dışı ilhakının 10'uncu yılı dolayısıyla yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Rusya tarafından 10 yıl önce 16 Mart'ta düzenlenen gayrimeşru referandumla, uluslararası hukuka aykırı şekilde ilhak edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yarımadanın asli unsurlarından Kırım Tatar Türklerinin durumu başta olmak üzere, Kırım’daki gelişmeleri yakından izlemeyi ve öncelikli gündemimizde tutmayı sürdüreceğiz. Uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu fiili durumu tanımadığımızı ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan desteğimizi yineliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Rusya, 16 Mart 2014'te düzenlenen gayrimeşru referandumla Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni ilhak etmişti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Biryeri ilhak veya işgal edersen seçimi de senin istediğin kazanır orayı bağımsız olarak seçime gitmesine müsade edersen bağlanmak istedikleri ülkeyi kendileri seçer ve buda orda yaşayanların gerçek görüşünü gösterir gerisi zorbalık kimbilir belkide halk türkiye ye bağlanmak isteyecek bilemeyiz
    Cevapla
  • Rebelboy1903 1 ay önce Şikayet Et
    Şimdi Kırım da bir referandum oldu. Bizim hatay gibi ve adamlar Rusya yı tercih etti. Buna ben tanımam denemez ha son savaşcıklarıyla rusya nın girip işgal ettiği 3 ukrayna şehrini derseniz ona tamamım kabul edilemez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti