TDV Yemen'de gönüllere dokunuyor

Türkiye Diyanet Vakfı, Yemen’de Ramazan ayı programı kapsamında bir yandan ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunurken bir yandan da ülkede kalkınma projeleri kapsamında yoksullara verdiği destekleri yerinde inceliyor.

TDV Yemen'de gönüllere dokunuyor
TDV Yemen'de gönüllere dokunuyor
GİRİŞ 16.03.2024 17:00 GÜNCELLEME 16.03.2024 17:00

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), “Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin” sloganıyla Ramazan ayı yardım faaliyetlerini başta Türkiye olmak üzere 74 ülke ve 350 bölgede görevli ve gönüllüleri nezaretinde yürütüyor.

YARDIMLAR TİTİZLİKLE ULAŞTIRILIYOR

Hayırseverlerin bağışlarını Ramazan ayı boyunca dünyadaki mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahipleriyle buluşturacak olan TDV, iç savaşın yaşandığı ve yoksulluğun derinden hissdildiği Yemen’de 2024 Ramazan ayı yardım faaliyetlerini sürdürmeye başladı.

TDV Yemen Koordinatörü Muhammet Bahattin Alkan, kendilerine emanet edilen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için titizlikle çalıştıklarını aktardı.

HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞLARI MUHTAÇLARA ULAŞTIRILIYOR

Yemen’in 5 farklı bölgesinde yardım dağıtım programı düzenleyeceklerinin bilgisini veren Alkan, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak bağışçılarımızın emanetlerini Yemen’deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmaya başladık. Ramazan ayı boyunca Yemen’de 10 bin gıda kolisi dağıtımı gerçekleştireceğiz, 17 bin kişiye iftarlık ulaştıracağız, 2 bin çocuğa bayramlık kıyafet hediye edeceğiz” dedi.

VERİLEN DESTEKLERLE İSTİHDAMA KATKI SUNULUYOR

Alkan, Yemen’de Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hayata geçirilmeye başlanan kalkınma projeleri hakkında da bilgi verdi. Alkan, Yemen’de yoksul insanların iş hayatına katılarak kendi gelirlerini elde etmeleri hedeflenen kalkınma projeleri kapsamında 100 kişiye yolcu ve nakliye taşımacılığında kullanılan 3 tekerlekli motosikletlerin dağıtımının yapılacağını, 50 kişiye ise farklı meslek dallarında istihdam oluşturmaları için destek verileceğini kaydetti.

YEMEN'E ANADOLU KÜLLİYESİ

Alkan, Yemen’de inşasına başlanan, evsiz insanlara teslim edilmek üzere yapımı süren 100 adet konut, 600 çocuğun eğitim alabileceği okul, cami, dükkan ve sosyal donatı alanlarının içerisinde bulunacağı “Anadolu Külliyesi” projesini ziyaret ederek incelemelerde bulunacaklarını da söyledi.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!