Şanlıurfa'da 'muhtarlık' kavgası: 1 ölü, 2 yaralı

Şanlıurfa Harran'da muhtarlık seçim sürecine ilişkin anlaşmazlık yaşayan iki grubun tartışması silahlı kavgaya dönüştü. 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili mahalle muhtarı dahil 4 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da 'muhtarlık' kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
Şanlıurfa'da 'muhtarlık' kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
GİRİŞ 18.03.2024 07:17 GÜNCELLEME 18.03.2024 07:17
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde iki grup arasında muhtarlık seçim süreciyle ilgili çıkan 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin mahalle muhtarı dahil 4 kişi gözaltına alındı.

Ortakonacık Mahallesi'nde dün iki grup arasında muhtarlık seçim süreciyle ilgili yaşanan kavgada Ali Kiraz ile H.K. ve T.D silahla yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan Kiraz, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

AA'nın haberine göre; Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, sürecin yakından takip edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Harran ilçesine bağlı Ortakonacık Mahallesi'nde iki grup arasında muhtarlık seçim süreciyle ilgili olarak meydana gelen silahlı kavga olayı neticesinde 3 kişi yaralanmış ve Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Yaralı kişilerden A.K. kaldırıldığı hastanede vefat etmiş olup H.K. ve T.D. isimli yaralıların ise hayati tehlikesi devam etmektedir. Olayın failleri olduğu değerlendirilen mahalle muhtarı M.K. ile diğer şüpheliler A.K, H.K. ve H.D. jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır."

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Mahallede geniş kapsamlı güvenlik tedbiri alındığı kaydedilen açıklamada, "Mahalli idare seçimlerinin ilimizde huzur ortamında gerçekleştirilebilmesi için güvenlik birimlerimizin büyük bir titizlikle gayret gösterdiği bu süreçte başta muhtarlık seçimleri olmak üzere sahada faaliyet gösteren bütün tarafların da hassasiyetle hareket etmeleri büyük önem taşımaktadır." ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • gerek var mı 1 ay önce Şikayet Et
    muhtarlara, hiç bi alın teri dökmeden asgari ücret verilmesi malesef böylesi vakalara davetiye çıkarıyor, hayırlısı bakalım
    Cevapla
  • mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    muhtar maası memur maası sevıyesıne getırınde bakın mıllet nasıl bırbırını vuruyor ısı mahallede ne yapmak bos iş kaldırmak lazım sehırlerı koydekı muhtar bıle sehırde oturuyor koyde içme suyu yok elektrık arada bakılıyor yollar beledıye secımlerde yapıyor muhtar sıyaset yapıyor
    Cevapla
  • muammer 1 ay önce Şikayet Et
    bu muhtarlık sektörünü kaldırın artık belediye bünyesinde bir birim kurun mevcut belediye çalışanları yapsın işlemleri veyahut her ilin ve ilçenin seçilen belediye başkanları muhtar seçimlerini bir kurul aracılığı ile liyakat sahibi insanlar arasında seçsin muhtarları hoş muhtarların bi halt ettikleride yoktur ya nedir bu muhtarları milletin başına bela ediyosunuz bu muhtarları...
    Cevapla
  • Elazigli2323 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlarda bir çeşit hayvan
    Cevapla
  • ADİL MUHTAR 1 ay önce Şikayet Et
    Mahalle muhtarlığı ne iş yapar biri bana anlatsın muhtar benim şu işimi halletti desin derhal mahalle muhtarlığı kaldırılmalı 30 yıl emekli 10 bin tl alıyor yeni seçilen muhtar 18 adalet nerede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!