Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüyle ilgili, "Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getiren, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olmuştur" dedi.

GİRİŞ 18.03.2024 11:28 GÜNCELLEME 18.03.2024 11:55
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ORDULARI ÇANAKKALE'DE HÜSRANA UĞRAMIŞTIR"

Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; Çanakkale destanının bütün kahramanlarını bir kez daha rahmetle, tazimle yâd ediyoruz.

İstiklal Harbimizde, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda, terörle mücadelede, 15 Temmuz’da vatanı için, bayrağı için canını feda eden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza da bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyorum.

İmanlı yürekler karşısında dünyanın en güçlü orduları Çanakkale’de hüsrana uğramış, inanç galip gelmiştir. Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getiren, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olmuştur.

"ÇANAKKALE'DEKİ EŞSİZ BAŞARI DİRENİŞ RUHUNA DA İLHAM VERMİŞTİR"

Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin üstün fedakârlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen eşsiz başarı, İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir. Burada verdiği eşsiz mücadeleyle Türk milleti tüm mazlumlara umut olmuş, sömürge altındaki birçok ülke Çanakkale’den ve daha sonra İstiklal Harbimizden aldıkları ilhamla kendi mücadelelerini başlatmışlardır.

Çanakkale millet olarak bizim ebedi ve ezeli kardeşliğimizi ifade ettiği kadar, bulunduğumuz bölgenin de kader ortaklığını yansıtır, sembolleştirir. Bu vatanın evlatlarının, ecdadımızın ortaya koyduğu fedakârlıklardan, Çanakkale’de verilen çetin mücadelelerden öğrenecekleri bulunmaktadır.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26
  • selim 2 ay önce Şikayet Et
    ne yazıkkı dogru. biz acıları maglubiyetleri zafer diye yutturmasını iyi biliriz. mesela sarıkmamıs olayı mesela Temuuzdakı olay.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 2 ay önce Şikayet Et
    Çanakkale bir zafer değildir. 350 bin eğitimli insanımızı şehit ve gazi verdiğimiz bir savaştır. Çanakkale geçilmez dedikten hemen sonra İngiliz savaş gemileri İstanbula demirlemiş ve 1923 e kadar 5 yıl İstanbul işgal altında kalmıştır.
    Cevapla
  • Doğan Uysal 2 ay önce Şikayet Et
    Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün de siz Dünyanın en güçlü bağımsız savunma ordusunu kurdunuz, Türkiye yüzyılını inşa eden Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye yi yalnız bırakmayın, bir dönem daha devam edin. Rabbim nazardan korusun, sağlıklı uzun ömürler ihsan etsin.
    Cevapla
  • Doğan Uysal 2 ay önce Şikayet Et
    Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'ye nasip eden Rabbime sonsuz şükürler olsun iyi ki varsın Cumhurbaşkanım
    Cevapla
  • okuyucu 2 ay önce Şikayet Et
    Allah var iyi konuşuyorrr gazze için çok güzel kınamalar yapar bilakis kendileri tesirli kınamalar parça tesirlidir konuştumu bir bakmışsınız israilin bir şehri duman altı olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İran'a yardım
Levent Gültekin'den İBB Başkanı İmamoğlu'na Roma tepkisi: Babanın parasıyla mı?