Mardin'de sağanak: Yollar göle döndü, ev ve iş yerlerini su bastı

Mardin'de etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Belediye, itfaiye ve Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri, su tahliyesi için çalışma başlattı.

GİRİŞ 19.03.2024 13:54 GÜNCELLEME 19.03.2024 14:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mardin'de dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Artuklu, Ömerli ve Kızıltepe ilçelerinde birçok cadde ve sokak suyla doldu, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar korunmak için iş yerlerine ve bina saçaklarının altına sığındı. Sürücüler de yağış nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Ömerli ilçesinde de sağanak nedeniyle bazı evlerin bodrum ve zemin katlarını su bastı. Belediye, itfaiye ve Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri, su tahliyesi için çalışma başlattı. Kızıltepe ilçesinde de etkili olan sağanakla cadde ve sokaklar suyla doldu.

Meteoroloji'den 10 il için kar ve yağmur uyarısı!Meteoroloji'den 10 il için kar ve yağmur uyarısı!

İlçe sakini Abdulkadir Kerimoğlu, yetkililerin önlem alması gerektiğini ifade ederek, “Burası Atatürk Mahallesi. Normalde insanlar buradan geçerek evlerine gidiyorlar. Şu an yağmur suyu ile dolmuş. Yetkililerin önlem alması gerekir” diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Mardinin neresi düzde su basıyor?
    Cevapla
  • İstanbullu 1 ay önce Şikayet Et
    CeHaPe li belediye çalışmayınca böyle olur. neredesin melih gökçek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz