Şehit Tabip Teğmen Hulusi Elçi memleketi Bingöl'de son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde şehit olan 27 yaşındaki Tabip Teğmen Hulusi Elçi'nin cenazesi, Bingöl'de toprağa verildi.

GİRİŞ 21.03.2024 18:41 GÜNCELLEME 21.03.2024 19:00
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

27 yaşındaki şehidin Bingöl Devlet Hastanesi morgundan alınan naaşı, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'ndeki Selahaddin-i Eyyubi Camii'ne götürüldü.

Şehidin Umre'den gelen annesi Hatice, kardeşi Yusuf ve babaannesi Hayriye Elçi ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dede Çerkez Elçi ve şehidin yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

"BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ, KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR"

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, tarihten bu yana vatan, millet ve mukaddesat için canlarını feda eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Şehitler sayesinde bugün ayakta, birlik ve huzur içinde olunduğunu dile getiren Yılmaz, şehidin yakınlarının acısının kendi acıları olduğunu ifade etti.

Yılmaz, Bingöl'ün de terörle mücadelede çok sayıda şehit verdiğini belirterek şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'mize, silah arkadaşlarına, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bu menfur eylemi yapan terör örgütünü ve arkasındaki yapıları da en güçlü şekilde lanetliyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaklar. Bu ülkeyi, bu milleti güçten düşüremeyecekler. Terörün ne yapmak istediğini çok iyi anlayıp, tam tersine hareket etmemiz lazım. Onlar bölünmeyi istedikçe bizim daha çok bütünleşmemiz, fitne fesatla kardeşliğimizi bozmaya çalıştıkça bizim kardeşliğimizi, birliğimizi daha da yüceltmemiz lazım. Böyle yaptık, böyle yapmaya da devam edeceğiz. Nerede olursa olsun terörle mücadelemizin en güçlü ve kararlı şekilde sürdüğünü, sürmeye devam edeceğini tekrar ifade etmek istiyorum. Uzaktan, yakından buraya gelen, cenazeye katılan şehit yakınımızın acısını paylaşan herkesten Allah razı olsun."

Daha sonra helallik alındı, dua okundu.

İl Müftüsü Mustafa Topal'ın kıldırdığı namazın ardından şehit Hulusi Elçi'nin cenazesi Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

Törene, Vali Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, kurumlar ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • oskartalı 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN,CENNETİYLE MÜŞERREF EYLESİN, AİLESİNE SEVENLERİNE SABRI CEMİL Versin
    Cevapla
  • Ü.Ç 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, efendimize komşu olsun inşallah.
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Allah cc Rahmet eylesin mekanı cennet olsun İnşaallah.
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 1 ay önce Şikayet Et
    BEN SAHADA ĞÖDÜĞÜMÜ SÖYLÜYORUM BU ÜLKEYİ HAİNLERDEN TEMİZLESEKTE,bazılarının ğözünde YİNE YARANAMAYIZ.RABBİM SONUMUZU HAYR EYLESİN .ALLAH RAHMET EYLESİN.VATAN EVLATLARI ĞİDİYOR ASIL VATANLARINA.lakin:haçlı şeytanlarıda edebiyat yapıyor.ZORUMA ĞİDİYOR.BU VATAN BİZLERE YARAMIYOR İSE,HAİNLERİN EDEBİYETÇILARIN YUNAN KATERİNASININ VELETLERİNİ BU ÜLKEDE YAŞAMA HAKKI OLMAMALIDIR
    Cevapla
  • +ekrem+ 1 ay önce Şikayet Et
    allahım razı olur inş mekanın cennet olsun şehidimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim