Diyarbakır'daki nevruz kutlamasında terör propagandası! 166 gözaltı

Diyarbakır'daki DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz etkinliğinde suç unsuru slogan attıkları ve terör örgütünü simgeleyen bez parçası taşıdıkları suçlamasıyla 166 kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 21.03.2024 22:49 GÜNCELLEME 21.03.2024 22:55
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Merkez Bağlar ilçesinde nevruz etkinliğinin yapılacağı alanda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince güvenlik önlemi alındı.

Katılımcılar, polis noktasında üst araması yapıldıktan sonra alana giriş yaptı.

Etkinliğe, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Ağrı Milletvekili iken 11 Ocak 2018'de TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada "devamsızlık" gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen Leyla Zana, DEM Partili bazı milletvekilleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Etkinlikte sahne alan Tunuslu sanatçı Emel Mathlouthi, İsrail'in saldırısı altındaki Filistinliler için şarkı seslendirdi.

Müzik yayını yapılan, halay çekilen, nevruz ateşi yakılan etkinlikte konuşan Bakırhan, herkesin ramazan ayını ve Nevruz Bayramı'nı kutladığını belirtti.

Bakırhan, "Toplumsal kesimleri barış ve demokrasi mücadelesini büyütmeye, barış ve demokrasi mücadelesini yürütmeye çağırıyoruz. Muhalefete seslenmek istiyorum; Kürt meselesinde cesur olalım, doğruları dile getirelim. Savaş çığırtkanlığı yapanların karşısında biz barış zemini örelim." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK ve elebaşı Öcalan lehine slogan atıldı

Alanda zaman zaman terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açıldı.

Etkinlik sırasında bariyerleri aşıp platformun bulunduğu alana geçmek isteyenlere polis izin vermedi. Bunun üzerine alandan güvenlik güçlerine taş atıldı.

Polis ekipleri gruba müdahale etti, 166 kişi gözaltına alındı.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İşte bunlar hayin. Bunları. Devletin yöneticileri. Görecek resmen terörist. Hayin ne yazayım ne diyetim ya artık görün şunları illede biz ağzımızı bozalım ceza mı alalım bu devlete halka yazık barınmasın bunlar içimizde
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ermeni kalıntıları ve eteklerine yapışanlar
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    kürt türk diye bir kavram olamaz Anadolu topraklarında, hepimiz anadoluyuz, anadolululariz, yaşasın Anadolu .
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yağmur sebebi ile nevruz ateşini yakamadılar.ha haha
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar şeytanın partisi.suratlarından şer akıyor.ateşperestlerin ayinlerini yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak