TDV, geçen yıl zekatla 5 milyondan fazla ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" temasıyla yürüttüğü kampanya kapsamında geçen yıl 5 milyondan fazla kişiye yardım ulaştırdı.

GİRİŞ 23.03.2024 13:25 GÜNCELLEME 23.03.2024 14:08

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, TDV, afet ve acil yardımlardan eğitime, gıdadan barınmaya, sosyal faaliyetlerden tıbbi malzeme ve yetim faaliyetlerine kadar birçok alanda ihtiyaç sahiplerine geçen yıl 826 milyon liralık zekat yardımı yaptı.

TDV Genel Müdürü İzani Turan, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde yürüttükleri zekat kampanyasıyla kardeşlik köprüleri kurduklarını ifade etti.

Zekatın farz bir ibadet olduğunu anımsatan Turan, şunları kaydetti:

"İnfak duygusu yüksek hayırseverlerin zekat bağışlarını 2023 yılında yaşadığımız deprem nedeniyle başta depremzedeler olmak üzere ülkemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya gayret ettik. Yurt içinde 81 ilde 1003 şubemizle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyoruz. Şu an sahada ramazan ayı kapsamında yardımlarımız devam ediyor. Bu yıl da başta deprem bölgesi olmak üzere ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında açlık, doğal afet, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca kardeşimize zekatları güvenilir bir şekilde ulaştırıyoruz."

Zekat ibadetinin sadece ramazan ayında değil, yıl boyunca yerine getirebileceğini belirten Turan, zekatın iyilik yapmanın en etkili yollarından birisi olduğunu vurguladı.

Turan, şöyle devam etti:

"Müslümanların bireysel ve toplumsal hayatına doğrudan temas eden dini vecibelerimizden birisi olan zekatın doğru bir şekilde toplanarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çok büyük önem taşıyor. Milletimizin zekat vermek için gerçek muhtaçları ve güvenilir kurumları aradığı bir dönemde vakfımız, 'Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin' projesiyle ihtiyaç sahiplerini tespit ederek veren el ile alan el arasında köprü oluyor. Kampanya kapsamında geçen yıl 5 milyondan fazla kişiye yardım ulaştırıldı. Vatandaşlarımızın zekat ibadetini yıl boyunca yerine getirebilmesi, mal varlığının hesaplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına yardımcı olabilmek için 'zekathesapla.tdv.org' adresi ve mobil uygulamamız aracılığıyla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Hayırseverlerimiz kolaylıkla zekatlarını bağışlayabilir ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olabilirler."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı