Bakan Koca duyurdu: MHRS randevularına yeni düzenleme

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS randevularına düzenleme geleceğini belirtti.

GİRİŞ 23.03.2024 14:00 GÜNCELLEME 23.03.2024 14:30
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS) ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, vatandaşın randevularla ilgili yer yer birtakım sorunlar yaşadığını bildiklerini, sorunun özellikle yan dal branşlarda olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin yoğun çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Koca, şunları söyledi:

“Yan dal uzmanlık dahil olmak üzere kanun değişikliği yapılarak ve en son geçen ay yapılan imtihanla yüzde 100’e yakın doluluk söz konusu oldu. Yer yer yaşadığımız bu sorunlarla birlikte vatandaşımızın da bize destek olmasını bekliyoruz. Ben birkaç defa söyledim. 'Herhalde sorumlusu vatandaşımız görülüyor.' diyerek ifade edenler oldu, o anlamda söylemiyorum. Sorunun farkındayız, özellikle bazı branşlarla ilgili bu sorunun daha belirgin olduğunu biliyoruz. Bunu aşmak için çaba gösteriyoruz ve vatandaşımızın da bu anlamda üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz.”

Bakan Koca, randevu alıp gelmeyenlerin sayısını açıkladıBakan Koca, randevu alıp gelmeyenlerin sayısını açıkladı

"RANDEVU ALIP GELMEME KONUSUNDA BİR TAKIM ÇALIŞMALAR YAPTIK" 

Konuyla alakalı örnek veren Koca, Bayrampaşa'da geçen yıl bakılan hasta sayısının yaklaşık 1 milyon 100 bin, randevuyla gelen hasta sayısının 400 bin, randevusunu aldığı halde gelmeyen kişi sayısının ise 110 bin olduğuna dikkati çekti. Bakan Koca, devamında şunları kaydetti:

"Bu doğru bir şey değil. Bu noktada hassasiyet göstermeliyiz. Tedavi edilme imkanı olabilecek 110 bin hastamızın hakkı alınmış oluyor. Ödeyemeyecek olduğumuz bir haktan bahsediyorum. Hepimiz birlikte üzerimize düşeni, bizler bakanlık olarak, vatandaşımızın da bu anlamda üzerine düşeni hassasiyetle yapmasını bekliyoruz. Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık, buna aşama aşama, sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum."

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 34
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Doktor radyolojik görüntüleme yazıyor. İkinci kez randevu alıyorsunuz ki bu mhrsden olmuyor. Diyelim bir haftaya gün verdiler. ( bazen 6 aya alamıyorsunuz. ) Sonuç da nir hafta sonraya çıkıyor. Kontrol muayenesi 10 gün içinde gelirsen randevusuz numara alacaksın. Tekrar mhrsden randevu al. Talep iki katına çıktı mı?! Halbuki sonuç zaten gösterilecek. Mr ve radyolog yetersiz.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım asıl sıkıntı şu: hastane günden güne çoğalıyor, ilaç çeşitliliği de çok bol lakin hasta sayısında bir düşüş olması gerekirken daha da çoğalıyor. Sıkıntı, doktorlar iyileştirmiyor, hastayı daha da kötü ediyor. Eğer ölüm döşeğinde olunursa tedavi ediliyor yoksa hiç bir şey yok! Siz doktorlarınızı gözden geçirin bence!
    Cevapla
  • ⁴abdullah⁴ 1 ay önce Şikayet Et
    Bakanım olay çok basit,randevu alındığı gün doktor tahlil emar röntgen vb istiyor ,istediği tahlili aynı gün hemen yapılsa hiç sorun kalmayacak....sıkıntı burda doktor tahlil istiyor taaa bir hafta sonraya veriyor.sonrası çıkmaz sokak..
    Cevapla
  • Adalet 1 ay önce Şikayet Et
    Önceden gelemeyeceğini bildirmeyenin maaşından 2 veya 3 muayene Katkı payı kesilebilir.Ceza olarak.
    Cevapla
  • Hamza yurekli 1 ay önce Şikayet Et
    kule dibi göz muayenesi ana bina 6 aydır alamıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!