Bediüzzaman Said Nursi anılıyor

Ömrünü İslam davasına adayan ve bu uğurda görülmemiş çilelere göğüs geren 20. asrın en büyük müceddidlerinden Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri vefatının 64. yıl dönümünde rahmetle yâd ediliyor.

Bediüzzaman Said Nursi anılıyor
Bediüzzaman Said Nursi anılıyor
GİRİŞ 23.03.2024 18:57 GÜNCELLEME 23.03.2024 20:20
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

20. yüzyılın yetiştirdiği büyük İslam âlimlerinden Bediüzzaman Said Nursi, yakın tarihimizin mühim İslâm mütefekkirlerinden birisidir.

83 yıllık ömrünün büyük bir kısmını Sibirya’da esaret, Türkiye’de hapis ve sürgünle geçiren Said Nursi, 130 parçadan ve 6 bin sayfadan oluşan Risale-i Nurları sürgün dönemlerinde yazdı.

Milyonlarca seveni bulunan Said Nursi Hazretlerinin kaleme almış olduğu, Risale-i Nur Külliyatı, güncel meselelerin yanı sıra, sosyal, siyasal, ekonomik ve eğitim gibi birçok alanda insanlığa ışık tutuyor.

23 Mart 1960 senesinde Şanlıurfa’da ebediyete yürüyen Said-i Nursi’nin İbrahim Halilullah dergahında gömülen naaşı, CHP destekli 27 Mayıs darbecileri tarafından çıkarılarak bilinmeyen bir yere gömüldü.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 47
  • -Gözlemci 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun efendimize sevdiğine komşu eylesin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bediüzzamana talebe olmak büyük nimet
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA KUL OLMAK DAHA BÜYÜK NİMET. ALLAH HİDAYET VERSİN. ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR...amin
    Cevapla
  • Atıf 1 ay önce Şikayet Et
    "İslâmiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez. Gündüz gibidir; göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar. " Üstad Bediüzzaman Said Nursi
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah
    Cevapla
  • Barzan 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok