İstanbul'da büyük çaplı anket: Şehrin en büyük korkusu deprem

Bir araştırma şirketi tarafından 408 bin 79 kişiyle yapılan ’Büyük İstanbul Depremi Anketi’, İstanbulluların birinci önceliğinin deprem olduğunu ve depreme kendi imkanlarıyla hazırlık yapmaya çalıştıklarını gösterdi.

İstanbul'da büyük çaplı anket: Şehrin en büyük korkusu deprem
İstanbul'da büyük çaplı anket: Şehrin en büyük korkusu deprem
GİRİŞ 26.03.2024 18:49 GÜNCELLEME 26.03.2024 18:49
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Beklenen büyük İstanbul depremi tanımında artık “Beklenen” kelimesinin yerini “Kapıdaki” kelimesi aldı. Yapılan anket çalışmasında verilen cevaplarla İstanbulluların birinci önceliğinin deprem olduğunu ve depreme kendi imkanlarıyla hazırlık yapmaya çalıştıkları anlaşılıyor.

İSTANBULLUNUN EN BÜYÜK KORKUSU DEPREM

Özellikle İstanbul’da 2019 yılında verilen seçim vaatlerinin tutulmadığı tartışmaları ve adayların hemen hepsinin gündeminde kentsel dönüşümün yer aldığı bu kampanya döneminde Özdemir Araştırma Şirketi İstanbul genelinde 10-25 Mart tarihleri arasında telefonla arama yöntemi (IVR) kullanarak 408 bin 79 kişiyle büyük çaplı bir anket çalışması yaptı. Yapılan anket çalışmasının sonuç raporunda şu iki tespit öne çıkıyor: İstanbullunun en büyük korkusu deprem; en büyük derdi ise depreme hazırlanmak.

Katılımcıların yaş, cinsiyet, ilçe ve köken olarak İstanbul’u yansıttıkları dev ankette İstanbullulara muhtemel büyük depreme karşı yaptıkları şahsi hazırlıkları ve depreme yönelik kamusal çalışmalar soruldu. Araştırma bulgularına göre İstanbulluların yüzde 83,7’si beklenen büyük İstanbul depremine karşı hazırlık yapılmadığını düşünüyor. Katılımcıların yüzde 38,6’sı deprem tatbikatlarına katılırken yüzde 27,2’sinin de deprem çantası hazır ve yüzde 45,1’i ise deprem toplanma alanlarını biliyor. Yapılan anket çalışmasında verilen cevaplarla İstanbulluların birinci önceliğinin deprem olduğunu ve depreme kendi imkanlarıyla hazırlık yapmaya çalıştıkları anlaşılıyor.

Büyük İstanbul Depremi Anketi sonuçları, Özdemir Araştırma Şirketi sosyal medya hesabından paylaşıldı.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • türk 1 ay önce Şikayet Et
    evet terkedelim köyümüze kendi şehirimize gidelim
    Cevapla
  • Istanbulu terket 1 ay önce Şikayet Et
    Millete açık açık söyleyin artık, derpem var ıstanbulu terkedin diye ,bu iş kentsel dönüşüm falanla olmaz. 20 milyon insan var burda derpem olunca nereye gidecek bu kadar adam, millete söyleyin artık terkedin diye, hadi derpem öncesi bina yaptın ya sonrası, nereye sığacak bu millet.boş işleri bırakın, milleti şimdiden gidin diye söyleyin.99 derpeminde nufus 5 milyondu.şimdi 20 milyon
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Binlerce konut yapılmış istanbul da ben istanbul un depreme fazlasıyla hazırlandığını düşünüyorum 20 yıllık akparti iktidarında...
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 ay önce Şikayet Et
    Şehrin korkusu depremse korkularını yaşamaları için çözüm adresi belli İmamoğlu:):):)
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 1 ay önce Şikayet Et
    deprem gelmeden bela gelmeden murat beyi seçin. birde her şeyi devletten beklemeyin devlete engel olmayın. eko ya inanmayın. ekonomi 4 yildir ortada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri