YSK sandık sonuçlarını nereden takip edecek? Kokpit ekranı nedir?

Seçime yönelik teknik hazırlıklarını tamamlayan YSK, açılan sandık sonuçlarını kokpit adı verilen ekrandan takip edecek. Peki kokpit ekranı nedir, YSK eş zamanlı olarak sandık sonuçlarını açıklayacak mı? SEÇSİS'e herkes erişebilecek mi?

YSK sandık sonuçlarını nereden takip edecek? Kokpit ekranı nedir?
YSK sandık sonuçlarını nereden takip edecek? Kokpit ekranı nedir?
GİRİŞ 31.03.2024 14:49 GÜNCELLEME 31.03.2024 14:49

Seçim süreçlerinin tüm aşamalarında kullanılan, bilgilerin üretildiği, saklandığı ve güvenli bir şekilde korunduğu elektronik bir platform olan Seçim Bilişim Sistemi (SEÇSİS), seçmen kütüklerinin sürekli olarak güncellendiği ve toplanan seçim sonuçlarının anlık olarak izlenebildiği bir yapıya sahip. 

Seçim işlemlerinin her aşamasında etkin bir rol oynayarak şeffaflığı ve güvenilirliği amaçlayan SEÇSİS (Seçim Bilişim Sistemi), YSK'nın kendi mühendisleri ile birlikte HAVELSAN'ın ortak çalışma sonucu, seçim mevzuatına uygun programlanmıştır. Bu sistemle birlikte 81 ilde yapılan yerel seçimlerin sonuçlarının eş zamanlı olarak siyasi partilere de erişimi açılacak.

31 Mart’ta Türkiye sandık başında! Siyasi liderler nerede oy kullanacak?31 Mart’ta Türkiye sandık başında! Siyasi liderler nerede oy kullanacak?

KOKPİT EKRANI ÜZERİNDEN İZLENECEK!

31 Mart yerel seçim itibariyle SEÇSİS Veri Merkezi'nde, açılan sandık sonuçlarının eş zamanlı izlenmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, siyasi partiler ve kurul üyelerinin seçim sonuçlarını, YSK temsilcileri kurul odasında bulunan "kokpit" adı verilen ekran üzerinden izleyeceklerini belirtti.

Açılan sandık sonuçlarının anlık yayınlanacağı "Kokpit" ekranı, YSK konferans salonunda, seçime girme yeterliliği bulunan tüm siyasi partilere açık olacak.

Bu sistemle birlikte SEÇSİS'e girilen veriler doğrudan YSK'ya ulaşacak, eş zamanlı olarak da siyasi partilere sunulacak.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi