Sandıklar açıldı, Türkiye düşmanları böyle sevindi! Erdoğan'a küstah sözler

Türkiye'deki yerel seçim sandıklarının açılmaya başlaması Türk ve İslam düşmanlarını iştahlandırdı. Seçim sonuçlarına ilişkin İsrail'den ve Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisinin lideri Geert Wilders'dan küstah paylaşımlar geldi.

GİRİŞ 31.03.2024 22:59 GÜNCELLEME 01.04.2024 03:03
Bu Habere 248 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki 61 milyonu aşkın seçmen bugün sabah saatleri itibariyle sandık başına gitti. Yerel yöneticilerin belirleneceği seçimde sandıkların kapatılması ve oyların sayımına başlanmasıyla birlikte tüm Türkiye sonuçlara odaklandı. İlk sonuçların açıklanmasıyla birlikte Hollandalı Türk ve İslam düşmanı aşırı sağcı Özgürlük Partisinin lideri Geert Wilders, Türkiye ile ilgili küstah paylaşımda bulundu. İsrail Dışişleri Bakanı'ndan da muhalefete tebrik mesajı geldi.

KÜSTAH SÖZLER

İl ve ilçelerde oy sayımı başlarken şu an itibariyle sandıkların yüzde 71'i açıldı. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre seçim yarışını Türkiye genelinde CHP'nin önde götürüyor olması Türk ve İslam düşmanlarını da iştahlandırdı. Türkiye'ye düşmanlığıyla bilinen Hollandalı İslam düşmanı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, ilk sonuçların açıklanmasıyla birlikte nefret dilini yine ortaya çıkardı. Aşırı sağcı Özgürlük Partisinin lideri Geert Wilders, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti için "Bye bye" ifadelerini kullandı. 

Wilders paylaşımında "Türkiye laiklik ve özgürlük istiyor." sözlerine yer verdi.

İSRAİL'DEN TEBRİK

Seçimin ilk sonuçlarına göre CHP'ye ilk tebrik Gazze'de binlerce Filistinliyi katleden İsrail'den geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz yerel seçim sonuçlarına yönelik "Türkiye'deki yerel seçimlerde Erdoğan'ın adaylarının yenilgisi. İstanbul'da İmamoğlu ve Ankara'da Mansur Yavaş’ı tebrik ediyoruz. Erdoğan'a açık bir mesaj. İsrail'e karşı kışkırtma artık işe yaramıyor, başka bir at arayın." dedi.

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 248
  • Kürt 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu seçimin ak parti çoğu yerde kaybedip CHP'nin kazandığı için netenyahu sevinmiş vay dünya yıkılsın CHP'ye destek oy verenlerin başına niye bu firavunu sevindirdiniz yazıklar olsun size
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Kensel dönüşüm devletin işi değil belediyelerin işi ister yapsın ister yapmasın belediye sorumludur varandaşda parasını verir yaptırır evini bu kadar basit.
    Cevapla
  • Çerkez Isa 4 hafta önce Şikayet Et
    Eh ne olacak Dünya da olsun ,Türkiye de olsun kafirler İslam düşmanları birleşiyor yanlarına da bazı Müslüman ülkeleri alıyorlar, Türkiye de durum aynı İslam düşmanları birleşiyor ve bazı Müslüman gruplar da bunlara destek veriyor , olacağı bu
    Cevapla
  • Vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Kendi arasında kavgalı, yapacağı ve soz verdigi çoğu projeyi hatirlamayan başkana oy verenler Ekrem bile şaşırdı bi işe, kucağında oyuncak bulmuş çocuk gibi emeksiz yemek yiyenler seviniyor tabi Israil ve destekçileri de
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Katil İsrail ve yandaşları sevindi işte asıl sorun burda bu millet sadece mide peşinde Türkiye düşmanları acaba neden seviniyor asıl çirkevlik burda yoksa A partisi B partisi kazanmış önemli değil yeterki yanlış politikalar peşinde gitmiyelim İslam düşmanlarını sevindirmiyelim tek hedefimiz hizmet olsun 85 milyonu kucakliyalım unutmiyalım bugünün yarını var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!