Ahmet Hakan'dan AK Parti niye kaybetti teşhisi!

31 Mart yerel seçim sonuçlarını inceleyen gazeteci Ahmet Hakan, AK Parti'deki gerilemenin nedenlerini 9 başlıkta açıkladı.

Ahmet Hakan'dan AK Parti niye kaybetti teşhisi!
Ahmet Hakan'dan AK Parti niye kaybetti teşhisi!
GİRİŞ 02.04.2024 18:41 GÜNCELLEME 02.04.2024 18:41
Bu Habere 291 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarının yankıları kamuoyunda devam ediyor. Partiler sonuçlara göre iç muhasebelerine başlarken, AK Parti'deki büyük gerilemenin nedenleri toplum tarafından araştırılıyor. Konuyu bugünkü köşesinde inceleyen gazeteci Ahmet Hakan "AK Parti irtifa kaybının önüne nasıl geçebilir?" sorusunu 9 başlıkla inceledi. Hakan bu başlıkları şöyle sıraladı; Ekonomi, samimiyet, değişim, aktörsüzlük, dil ve üslup, kampanya, anket, devlet ve adaylar..

EKONOMİ İLK SIRADA

Seçimlerde alınan sonucun ilk maddesi olarak ekonomiyi işaret eden Hakan, "Ne yapıp ne edip ekonomiyi düzlüğe çıkarmaları gerekiyor. Emekliler sorunu, pahalılık sorunu... Hepsinin halledilmesi gerekiyor. AK Parti’nin seçimde aldığı sonucun birincil nedeni bu. Bu sorunun halledilmesi gerekiyor. Başka türlü olmayacak. Bu kesin." dedi. 

Ahmet Hakan, bir diğer neden olarak da 'samimiyet'i söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir samimiyeti olduğunu ve bunun halka yansıdığını belirten Hakan, "Bu nedenle Erdoğan’la hiçbir sorunu olmayan kesimlerin, Erdoğan’ın oylanmadığı bir seçimde tutumu farklı olabiliyor. AK Parti’de samimiyet, sadece Erdoğan’a özgü bir özellik olarak kalmış durumda. Buna da neşter atılması şart." ifadelerine yer verdi.

DEĞİŞİM YAŞANMALI

Hakan AK Parti'de büyük bir değişim yaşanması gerektiğini savundu. AK Parti'de Yukarıdan bakan, halktan uzaklaşmış, antipati yayan, üslup sorunu yaşayan isimler olduğunu söyleyen Hakan, "AK Parti’nin hızla bu tür kişilerden kurtulması şart. Sadece partideki üslupsuzlarla değil, parti hinterlandındaki bu tür kişilerle de araya mesafe konması şart." sözlerini sarf etti.

Bir diğer neden olarak ise aktörsüzlüğü öne süren Hakan, 28 Mayıs seçimlerini hatırlatarak Erdoğan'ın galip çıktığını ancak, Erdoğan'ın yarışmadığı 10 ay sonra yapılan seçimlerde AK Parti'nin büyük bir irtifa kaybettiğini, bunun nedeni olarak da Erdoğan'ın halkla kurduğu ilişkinin diğer aktörler tarafından kurulamaması olduğunu söyledi. 

TÜRKİYE'DE ARTIK KUTUPLAŞMA SİYASETİ TUTMUYOR

Kutuplaşma siyasetinin artık Türkiye'de tutmadığını ifade eden Hakan, bir neden olarak da öne sürdüğü dil ve üslupta "Rakipler 25 yıllık mağlubiyetler serisinin ardından siyaseti öğrendi." şeklinde yazdı. 

Hakan, AK Parti'nin bugüne kadar en bütünlüklü, en basit, en can damarından kampanyalar düzenlediğini ancak ilk kez böyle bir kampanya yapılamadığını belirterek "Dağınık, bütünlüklü olmayan, karmaşık mesajlı bir kampanya yaptılar. Yeniden eski kampanyalara dönmeleri şart." dedi. 

ERDOĞAN'IN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ ANKETLER KONUSU

Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en başından beri anketlerle halkın nabzını ölçtüğüne ve en önemli özelliğinin bu olduğuna dikkat çekerek "Ancak son seçimde AK Parti çevreleri, bu geleneksel yöntemi bırakıp anketlerle kavga etmeyi tercih etti." ifadelerini kullandı.

AK Parti'yi AK Parti yapanın halk gücüne yaslanmak olduğunu belirten Hakan, "Devletin gücünü rakiplerine karşı kullanmadan yeni bir yaklaşım şart. AK Parti’nin yeniden devletin gücüne değil de sadece kendi gücüne güvenerek harekete geçmesi şart." notunu düştü.

Hakan son madde olarak seçtiği 'adaylar' kısmında ise şu satırları yazdı;

AK Parti’de aday yapılmayan bir isim, gidip başka bir partiden aday oluyor. Ve bu kişi, aday yapılan ismi ezip geçebiliyor. Buradan çıkarılacak tek bir sonuç var: Aday seçiminde hatalar yapılmış. Bunun üzerinde durulmalı.

 

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 291
  • Vatan 4 hafta önce Şikayet Et
    Ahmet Hakan boş konuşmuşsun, en büyük beka sorunu mültecilerdir. NOKTA
    Cevapla
  • ahmo 4 hafta önce Şikayet Et
    akpartiden chpkk ya oy gitmedi aldiği 1200 civari fazla oy almiş oda eski ortaklar ve dem den gelenlerdir .akparti teşkilati REİS in sırtından geçiniyordu nerde oylari yok şunu bilsinler REİS yoksa onlar zaten yok kendilerini ulaşilmaz sananlar in sonucu bu
    Cevapla
  • Mustafa 4 hafta önce Şikayet Et
    Doğru tespitler...
    Cevapla
  • Hemşo 4 hafta önce Şikayet Et
    Gitsinler iyi söylüyon da, bay özgür gelince herşey daha güzel mi olacak sanıyon. Yaz oraya bir sene dolmadan İMF'ye gideriz ekonomi sıfırın altına düşer. Halk birbirine düşer terör tırmanır. 28 şubat zihniyeti tekrar hortlar. Dindar kapalı insanlar müthiş baskı altına girer. Ahlak çöker. İçkiciler heryerde. Çok endişeliyim...
    Cevapla
  • meskun mahal 4 hafta önce Şikayet Et
    GAZZE için...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!