Yerel seçimde o ilimizde dikkat çeken oy dağılımı

31 Mart seçimlerinde Gaziantep'in merkez ilçelerinde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Şahinbey'de AK Parti'nin adayı 2019'a göre oy oranını korurken Şehitkamil'de ise büyük düşüş yaşandı.

Yerel seçimde o ilimizde dikkat çeken oy dağılımı
Yerel seçimde o ilimizde dikkat çeken oy dağılımı
GİRİŞ 02.04.2024 19:07 GÜNCELLEME 02.04.2024 20:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

  HABER7

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları netleşti. AK Parti Türkiye'deki birinci parti ünvanını ilk kez CHP'ye kaptırdı. AK Parti, yüzde 35,49 oy alırken CHP ise yüzde 37,47 oy almayı başardı. AK Parti'nin ilk kez kaybeden olarak çıktığı seçimde Gaziantep'teki merkez ilçelerde yaşanan oy dağılımı ise dikkat çekti. 

GAZİANTEP'TE ADAY TERCİHİNİN ÖNEMİ BELLİ OLDU

AK Parti'nin adayı Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni yüzde 38.82 oy oranı ile kazanırken, Şahinbey Belediyesi'nde 2019'da yüzde 60 oranında oy alınan ilçede AK Parti'nin yüzde 55 seviyesinde oy alarak yönetimini tekrar sürdürdüğü görüldü.

Ancak diğer bir merkez ilçe olan Şehitkamil'de ise bambaşka bir sonuç ortaya çıktı. 2019 yerel seçimlerinde yüzde 53 gibi büyük bir oranla AK Parti'nin tercih edildiği ilçede oy oranının yüzde 25'lere kadar düştüğü ve ilçenin yüzde 39 ile CHP'ye yönetimine geçtiği tespit edildi. 

NEDENİ MERAK KONUSU OLDU

Gaziantep'in iki merkez ilçesinde yaşanan bu oy dağılımı durumu dikkat çekici olarak bulundu. İki farklı ilçede iki farklı bakış açısı ortaya koyulurken, iki ilçedeki bu büyük farklılığın nedeni merak konusu oldu. 

AK PARTİ 269 BELEDİYE KAYBETTİ

2019 yerel seçimlerinde büyükşehir belediyelerinden 15, il belediyelerinden 24, ilçe belediyelerinden 535 ve belde belediyelerinden 202 olmak üzere toplamda 776 belediye başkanlığı kazanan AK Parti, 2024 seçimlerinde büyükşehir belediyelerinden 12, il belediyelerinden 12, ilçe belediyelerinden 359 ve belde belediyelerinden 124 olmak üzere toplamda 507 belediye başkanlığı kazanabildi. Açıklanan verilere göre AK Parti 2019'dan 2024'e 269 belediye kaybetmiş oldu.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Tahmaz başkanım Gazze ye sahip çık üstündekileri uyandır israile ihracatı kestir
    Cevapla
  • antepli 3 hafta önce Şikayet Et
    nedeni sıfır çalışma halkla ilişki sıfırın altında, seçim zamanı şov için halka inip oy isteme. tabi halk çok öfkeliydi çalışmayan adamın bir daha aday gösterilmesine. sonuç kaçınılmaz malesef. şahinbey de ise tahmazoğlu hem çalışıp hemde halkın içinde olduğu için taraflı tarafsız takdir edildi
    Cevapla
  • Hayret 3 hafta önce Şikayet Et
    Nedeni basit, Sayın Tahmazoğlu karınca gibi çalışıyor maşallah... Ama Fadıloğlu efendiyi gören yok.. zaten beyefendi son iki seçimi parti ismine hürmeten kazanmıştı . Halk beğenmiyordu.. Ceketini koyup kazanamazsın nokta..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Yol ve tünel çalışmaları ile Büyükşehir in yapmadığı trafik sorununa el attı . Bütün bunlar gösteriyor ki ekonomik sıkıntıya rağmen milletin gönlünde taht kuran başkanlar başarılı oldu İşte Tahmazoglu da bu yolu metot edindi.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    nedeni kasabalar mahalle oldu hizmet görmüyor
    Cevapla
  • Haydar 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne alaka, mahallelere buyukşehir bakar..Buyukşehiri kaybetmediyse merkez ilçede başka bir sorun var o zaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!