Muşlu aileler, DEM Parti önündeki 'evlat nöbeti'ni sürdürüyor: Biz onlardan korkmuyoruz

Muş'ta çocuklarının, terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden DEM Parti'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önündeki "evlat nöbeti"ni sürdürüyor.

GİRİŞ 03.04.2024 13:13 GÜNCELLEME 03.04.2024 14:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren Muşlu aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eyleme devam etti.

DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan aileler, "Evlat nöbetindeyiz", "Anneler direniyor" ve "Artık yeter yakamızdan düşün" yazılı pankartlar açtı.

Aileler, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

Ayten Koçhan, 8 yıldır haber alamadığı oğluna kavuşmak istediğini söyledi.

Teslim olması için oğluna sesini duyurmaya çalışan Koçhan, "Oğlum, gel teslim ol, yolunuz yol değil. Allah polislerimize, askerlerimize, hepsine güç kuvvet versin. Devletimiz başımızdadır. Van'daki olaylarda Allah askerimize, polislerimize güç ve kuvvet versin. Biz onlardan korkmuyoruz, korkmayacağız da. Allah onlara fırsat vermesin. Bayram geliyor ama bir yanımız buruk." diye konuştu.

Alaattin Koçhan da 2016 yılında oğlunun kaçırılarak dağa götürüldüğünü belirtti.

Oğluna teslim olması için çağrıda bulunan Koçhan, "Oğlum, eğer anneni, babanı seviyorsan dön. Onlara hizmet etmenin bir anlamı yok. Bayram geliyor, boynumuz bükük, bir yanımız boş. Neredeysen gel, seni bekliyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • +ekrem+ 3 hafta önce Şikayet Et
    dili ırkı ne olursa olsun işte hakiki Müslüman bu anneler allah razı olsun sizden
    Cevapla
  • Kızıl Elma 3 hafta önce Şikayet Et
    AB-D'de Deaş-El Kaide partileri yada milletvekilleri var mı, sorum bu kadar !
    Cevapla
  • fetde 3 hafta önce Şikayet Et
    pkk Kürtleri yem olarka kullanıyor. 1914-1915 aralık-nisan aralığında muş bitlis van da bir milyondan fazla kürt katledildi ermeni ler tarafından . pkk o kaitl ermneileirn uzantısıdır. şimdide Kğrtleri yem olarak kullanıyor. ah akılsızlar ah bırkın şu pkk bağımlılığıı. sanmayınız ki pkk ile devlet olacağız. ıraktan suriyeden desr almasdnız mı. ABd kandorıypr sizi. uyanın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması