Seçimde mehmetçik üzerinden provokasyon! MSB'den cevap!

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, seçimlerde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı yönünde CHP ve DEM Parti tarafından ortaya atılan çirkin iddialara yanıt verdi.

GİRİŞ 04.04.2024 12:09 GÜNCELLEME 04.04.2024 12:19
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Ağrı’da terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı DEM Parti’nin Belediye Başkan Adayı Hazal Aras ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, oy kullanmaya gelen asker ve polislere “Gaspçılar, hırsızlar” diyerek hakaret etti.

ÖZGÜR ÖZEL DE ARKA ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaptığı açıklamada, hadlerini aşan gizli ittifak ortağı DEM Parti’ye destek verdi. Yerel seçimlerde görevli olan kolluk kuvveti ve rütbeli askerlerin oy kullanmasını manipüle edilen Özgür Özel, “Silahlı kuvvetler personeli bireysel olarak bu ayıptan sorumlu değildirler. Silahlı kuvvetlerin bir kısım personeli bu işe alet edildi.” diyerek kirli provokasyona arka çıktı.

MSB'DEN CEVAP!

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, seçimlerde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere ilişkin olarak şunları söyledi:

“18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Anayasamız ve ilgili mevzuat kapsamında silahaltında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler oy kullanamazlar. Belirtilen statülerdeki personel dışında kalan profesyonel olarak askerlik mesleğini icra eden diğer personel ise vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir.”

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Muğla48 3 hafta önce Şikayet Et
    Vatandaş da bir acayip gitmiş bunlara da oy veriyorlar sabah ülke elden gittiği zaman emekli olan vatandaşlar rüyasında görürler neden emeklilere zam yapılmadı diye oy kullanmadılar bundan sonra çok görürsünüz
    Cevapla
  • MEHMET 3 hafta önce Şikayet Et
    bunlara oy erenlere ALLAH bu dünyada da ahirette de azabını versin
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Chp demek yüzdeyüz kafirlik demek kimse kıvırmasın ALLAHIN Kitabına çağdışı diyen benim babamda olsa kafirdir
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    fitnenin başı chp dir
    Cevapla
  • kalender 3 hafta önce Şikayet Et
    asker ve polisler darbe yapmayınca chpkk nın gözünde terörist olarak geçer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu