Büyük ihmaller zinciri! 29 kişinin katili kim?

29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübünün faciasının altından büyük ihmaller çıktı. Beşiktaş Belediyesi'nin itfaiye raporu olmamasına rağmen 2018 yılında gece kulübünün ruhsatını yenilediği ve bilgileri de hatalı yazdığı tespit edildi.

GİRİŞ 04.04.2024 15:22 GÜNCELLEME 04.04.2024 15:42
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

   HABER7

İstanbul Gayrettepe’de bulunan Masquerade isimli gece kulübünde 29 kişinin hayatını kaybettiği faciada her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Kaçak tadilat sırasında oksijen tüpünün patlamasıyla başlayan yangında yeni öğrenilen bilgilerle büyük ihmaller zinciri olduğu belirlendi. 

RUHSATTAKİ BİLGİLER HATALI

Masquerade'in ilk ruhsatının 1987 yılında İstanbul büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği öğrenilmişti. Binanın yapılışında o alanın sinema salonu olarak göründüğü, bina yöneticisi olan Şule Şakat'ın açıkladığı gibi ruhsatta üst pasajın olduğu yer fuaye, giriş kapısı olan yer çıkış, alttaki yer de tahliye yeri olarak gösterilmişti. Ancak ruhsattaki bilgilerin hatalı olduğu belirlendi. Binanın giriş ve çıkışı arkadaki bir kapıdan sağlanırken eksi ikinci katta ise çıkış kapısı yer almıyordu. 

İTFAİYE OLUMSUZLUK TESPİT ETTİ, RAPORU YENİLEMEDİ

Haber7 resmi kaynaklardan edindiği bilgiler ile Masquerade'in ilk ruhsatından 20 yıl sonra yani 2006'da mekanının ruhsatının İBB tarafından yenilendiği, gece kulübünün 2018 yılında ise bir hüviyet değişikliğine gittiği, eğlence merkezi olarak görüne mekanın 2018'de işyeri sahibinin başvurusu doğrultusunda 'diskotek'e çevrildiği bilgisine ulaşmıştı. İşletmenin son itfaiye raporunu da İBB'nin ruhsat yenilediği 2006'da aldığı, 2006'dan bu yana itfaiye raporu olmadan çalıştığı tespit edildi. 

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ İTFAİYE RAPORU OLMAMASINA RAĞMEN RUHSATI YENİLEDİ

Mekanın sahiplerinin 2006'da itfaiye raporu almak için İBB itfaiyesine başvurduğu, itfaiye ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu mekanda tespit ettikleri olumsuzluklar neticesinde mekanın ruhsatını yenilemediği, mekan sahiplerinin de bunun üzerine eski ruhsatla çalışmaya devam ettikleri belirlendi. 2018'e gelindiğinde ise Beşiktaş Belediyesi'ne yapılan başvuru sonrası itfaiye raporu olmamasına rağmen aynı yıl mekanın ruhsatının Beşiktaş Belediyesi tarafından yenilendiği tespit edildi. 

Aslında 29 kişinin hayatını kaybettiği mekana Beşiktaş Belediyesi ruhsat verirken mutlaka istenmesi gereken itfaiye raporunu istemediği, ruhsattaki bilgileri de eski ruhsattaki gibi düzenlediği öğrenildi. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 39
  • Guaidoglu 3 hafta önce Şikayet Et
    Yaw bize ne. Millet dert etmiyor. Emekliler zam istiyor.
    Cevapla
  • Yaziknmillete 3 hafta önce Şikayet Et
    Belediyeler denetlenmeli. Ve millet vekili denen kisilerin dokunulmazligi olmamali. Milletin vekili milleten ustun olamaz. Kural ve kanunlar herkes icin ancak benim ulkede herkes mafya
    Cevapla
  • Taksim 3 hafta önce Şikayet Et
    İstanbulda ne kadar gece kulübü Cafe. varsa hepsine ağır denetim gelmesi gerek yarısından çoğu zindan
    Cevapla
  • ek9 3 hafta önce Şikayet Et
    ruhsat vereni insan öldürmekten içeri almazlarsa farkeden bişey yok
    Cevapla
  • baybars 3 hafta önce Şikayet Et
    işte CHP ZİHNİYETİ AMA CHPLİ LER HEP SUSAR ÜÇ MAYMUNUN GÜZEL OYNARLAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...