MYK toplantısında Erdoğan’ın genel tavrı! Selvi’den MYK toplantısının şifreleri…

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi “Erdoğan’ın Özeleştirisi, Teşhisleri, Tespitleri” başlıklı köşe yazısında seçimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesini ve MYK toplantısını ele aldı.

MYK toplantısında Erdoğan’ın genel tavrı! Selvi’den MYK toplantısının şifreleri…
MYK toplantısında Erdoğan’ın genel tavrı! Selvi’den MYK toplantısının şifreleri…
GİRİŞ 04.04.2024 20:05 GÜNCELLEME 04.04.2024 20:05
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Türkiye 31 Mart 2024 yerel seçimleri ile yeni yerel yönetimlerini belirledi. Milyonların oy kullanarak sandık başına gittiği 31 Mart'ta Türkiye birçok sürprizi de beraberinde yaşadı. Resmi sonuçlara göre CHP uzun yıllar sonra birinci parti konumuna geldi. 22 yıldır Türkiye'yi ve ülkenin birçok belediyesini yöneten AK Parti ise kurulduğu tarihten bu yana ilk kez ikinci parti konumuna geriledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti MYK toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesini köşe yazısında ele alan Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim değerlendirmesini ‘doğru teşhis’ olarak yorumladı. Seçim sonrası AK Parti’deki genel duruma değinen Abdülkadir Selvi, önceki seçimlerde de AK Parti’nin oy kaybı yaşadığı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarısıyla yeniden büyük çıkışlarla AK Parti’nin seçildiği tarihleri hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonrası ‘sinirli’ algısına değinerek, Erdoğan için 3 kritik anı vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimin ardından yaptığı MYK toplantısındaki genel atmosferi yazan Abdülkadir Selvi, oldukça konuşulan istifa gündemini de ele aldı.

MYK TOPLANTISININ ŞİFRELERİ

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi “Erdoğan’ın Özeleştirisi, Teşhisleri, Tespitleri” başlıklı köşe yazısında seçimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK toplantısını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim değerlendirmesini, “teşhis doğru, tahlil doğru, çare doğru” olarak nitelendiren Selvi, Erdoğan’ın balkon konuşması yapmasının önemini vurguladı. Önceki seçimlerde de AK Parti’nin oy kaybı yaşadığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisini düştüğü zor durumdan çıkarıp birinci partiyi yapmayı başardığının altını çizen Hürriyet Yazarı, Erdoğan ile ilgili 3 kritik tespitinin olduğunu kaydetti.

Liderlerin kriz anlarında belli olduğunu vurgulayarak Erdoğan’ın 3 kritik anı olduğunu ifade eden Selvi, birinci kritik anın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması ile Erdoğan’ın sonuçları ‘büyük bir olgunlukla’ karşıladığı dönem olarak belirtti. İkinci kritik anı ise, 31 Mart seçimlerindeki kayba rağmen Erdoğan’ın balkon konuşmasındaki ‘metanet ve özeleştiri’ tavrının olduğunu kaydeden Selvi, üçüncü kritik an olarak MYK toplantısındaki değerlendirmeler olarak ifade etti.

MYK’DA NELER KONUŞULDU?

Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok sinirli olduğu yönünde oluşturulan havaya cevaben ‘Erdoğan’ın toplantıda çok sakin olduğunu’ kaleme alan Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifa konusuna hiç değinmeyerek ‘hep beraber hatalarımızı göreceğiz, çözüm üreteceğiz’ yönünde verdiği mesajın altını çizdi.

Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ın seçim sonuçlarına ilişkin sunumlarını ve Erdoğan’ın genel tavrını kaleme alan Abdülkadir Selvi, toplantıda Erdoğan’ın herkese tek tek söz hakkı verdiğini ve araya girmeyerek dinlediğini belirtti. Seçimlerin başındaki olumlu havanın özellikle son 10 günde değiştiği ifade edilen toplantıda, seçim sonuçlarının daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi için bir heyet oluşturulması kararı alındığını belirten Abdülkadir Selvi, 17 Nisan’da AK Parti’nin yine seçimlere ilişkin önemli mesajlar vereceğini söyledi.

“ERDOĞAN’IN TESPİTLERİ”

Abdülkadir Selvi’nin köşe yazısında ‘Erdoğan’ın Tespitleri’ başlığında ele aldığı beş alt başlıkta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim değerlendirmeleri yer aldı. Erdoğan’ın seçime dair 5 alt başlığı olduğunu ifade eden Selvi o başlıkları;  ‘Kibir, Emekliler, Kan ve Ruh Kaybı, Duvar Öremeyiz ve Buz Gibi Erimemek İçin’ şeklinde sıraladı.

 

İşte Abdülkadir Selvi'nin köşe yazısındaki 'Erdoğan Tespitleri'

ERDOĞAN’IN TESPİTLERİ

Bu vesile ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın içinde samimi özeleştiri ve önemli tespitlerin bulunduğu konuşmasından bazı başlıkları aktarmak istiyorum.

1- Ben dahil parti yönetiminde bulunan hiç kimse sorumluluktan kaçamaz. Seçim sonuçları tek bir nedene indirgenemez. Nerede hata, yanlış, kasıt ve ihanet varsa üzerine gitmek boynumun borcudur.

2- Seçim sonuçları tek bir nedenle, sadece ekonomiyle izah edilemez.

EMEKLİLER

3- Tüm illerde serzenişlerini dinlediğimiz emekliler başta olmak üzere toplumun büyük bir kesimi refah kaybına uğradı. Emeklilerin sıkıntılarını hafifletmeye yönelik çabalarımız istenilen noktaya ulaşamadı.

4- Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı ile başlayan süreçte yükselen enflasyon ve artan hayat pahalılığı 31 Mart’ta derinden hissedildi. Hayat pahalılığını önlemeye yönelik tedbirlerimiz yeterince hissedilemedi.

KAN VE RUH KAYBI

5- Milletin verdiği mesaj net. Seçimlerde bariz bir oy kaybı oldu. Ortada oy kaybının yanı sıra kan ve ruh kaybı olduğunu düşünüyorum. Acizler ve gafillerin yaptığı gibi bu tablonun suçunu millete atamayız. Hatayı millette aramak gibi bir geleneğimiz yok. Hatayı kendimizde arayacağız.

6- 21 yıldır bizi destekleyen seçmeni sandığa götüremedik.

7- Mevcut durumdan hem genel merkez hem teşkilatlar hem de adayların sorumluluğu var.

DUVAR ÖREMEYİZ

8- AK Parti olarak milletin bağrından çıktık. Milletle aramıza duvar öremeyiz, milletle aramıza duvar örülmesine izin veremeyiz. En büyük düşmanımız milletle aramıza duvar örülmesi olur. Millete tepeden bakmak ve kibir olur. Hangi konumda olursa olsun millete karşı olumsuz tutumu olanlar bunun hesabını vermekten kaçınamayacak.

9- Parti yönetimi, il ve ilçe teşkilatları, belediyeler ve bürokraside görülmeye başlanan olumsuz tutumlarla mücadele edeceğiz.

BUZ GİBİ ERİMEMEK İÇİN

10- Güneşi gören buz gibi olmamak, eleştirdiğimiz diğer partilere benzememek ve ileride daha ağır bedeller ödememek için hatalarımızı görüp kendimizi toparlamamız, milletin gönlüne yeniden girmemiz gerekiyor.

11- 22 yıllık zorlu mücadele heba edilemez.

Teşhis doğru. Tahlil doğru. Sıra çözümde.

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 155
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Pahalılığa gelince Lütfen bir zincir marketlerdeki fiyatlarla devletin kurduğu T. K. Kooperatif marketlerin fiyatlarını karşılaştırın bence Başkanı yanıltan ve Başkana oy veren kitleyi başkana düşman eden T. K. Koop. Marketleri oldu çünkü millet başkana güvendi kurulan marketler başkanı bel altında vurdu. Bilginize..... Sayın devletini seven devlet büyükleri.
    Cevapla
  • Rüyada 3 hafta önce Şikayet Et
    Kocaman kocaman resimler otobüslerin üzerinde. Tüm partiler için geçerli bu. Nefret uyandırıyor komik oluyor.
    Cevapla
  • Kamu görevlisi 3 hafta önce Şikayet Et
    1. dereceye 3600 sözü vardı nerde kaldı kırıma mı uğradı, yoksa bir şeye mi kurban gitti
    Cevapla
  • selim koç 3 hafta önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanımızın yanındaki kibir abidelerini biran önce temizlemesi gerekiyor. zafer şahinin yorumları kıymetli.
    Cevapla
  • TÜRK 3 hafta önce Şikayet Et
    meclisi temizle reis hain terörist istemiyoruz artık yeter iyice işgal ettiler ülkeyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!