DEM Partili Çepni'den skandal ‘Gezi’ çağrısı! Yeni bir kalkışma mı planlanıyor?

Terör örgütü PKK'nın propaganda kanalında konuşan DEM Parti'nin İzmir eski milletvekili Murat Çepni, “Gezi'de hazırlıksızdık. AK Parti yenilmedi. Umudu hemen örgütlü hale getirmemiz lazım.” diyerek hükümeti devirme çağrısında bulundu.

GİRİŞ 05.04.2024 10:51 GÜNCELLEME 06.04.2024 10:59
Bu Habere 612 Yorum Yapılmış

DEM Parti, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra memlekette birçok bölgede taşkınlık çıkardı ve caddeleri savaş alanına çevirdi. Terör örgütü PKK yandaşlarının Van başta olmak üzere birçok bölgede, emniyet güçlerine ve Türk bayrağına karşı saldırıları sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

"UMUDU ÖRGÜTLÜ HALE GETİRMEK LAZIM" 

DEM Parti'nin İzmir eski milletvekili Murat Çepni, terör örgütü PKK'nın propaganda kanalında skandal açıklamalarda bulundu. Çepni, ''Gezi'de hazırlıksızdık. AKP yenilmedi. Umudu hemen örgütlü hale getirmemiz lazım.'' sözleriyle yeni bir kalkışma planlandığı şeklinde yorumlandı.

Çepni, "Gezi isyanı bu coğrafyadaki, tarihte yaşanmayan düzeyde halk isyanıydı.'' ifadelerini kullanarak terör örgütü yandaşlarına ayaklanma çağrısında bulundu.

Çepni, özetle şunları söyledi;

“İsyan etmez denilen halk isyan etti. Bu ülkede kimse isyan etmez, kimse sokağa çıkmaz, halk sürekli yakınır ama kimse ayaklanmaz, sokağa çıkmaz isyan etmez denen bir coğrafya burası ve Gezi isyanı patlak verdi. Ve herkesin dünyası değişti. Yazdıklarımız değişti, sloganlarımız değişti, düşünme biçimimiz değişti. 

“AKP YENİLMEDİ, AYAKTA DURDU”

Fakat sonra ne oldu? Gezi daha ileriye taşınabilir miydi? Taşınabilirdi. Buna hazırlıksızdık biz ve bu hazırlıksızlık hali Gezi olabileceği yere kadar taşıyamadı. Yani bu coğrafyada gerçek bir değişimi sağlayamadık. Yani AKP zayıfladı sendeledi ama AKP yenilmedi, ayakta durdu. Eğer bir olumlu gelişmeyi doğru değerlendirmediysek sonrasında tam tersi karamsarlıklar açığa çıkar. 

Gezi’den sonra hatırlayın, bu sefer şöyle demeye başladı insanlar, ‘Gezi bir defa oldu ama bakalım bir daha olur mu. Kesin olmaz. O bir andı falan.’ bakın edebiyat buna dönüştü. Şimdi de aynı şey gerçekleşebilir.

“HAZIRLIĞI YAPARSANIZ UMUT AÇIĞA ÇIKAR”

Eğer doğru anlamaz ve doğru görevleri kavramazsak eğer. Umut dediğiniz şey somut bir şeydir. Yani sizin bütün hazırlığınız vardır. Hazırlığı yaparsanız umut açığa çıkar. Şimdi umut var mı var. Bu beklenti halinden çıkıp bu umudu hemen örgütlü hale getirmek lazım.”

KAYNAK: HABER7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 612
  • yolcu 3 hafta önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bu devlet herkese yeter huzur varken rezalete ne gerek var dış güçlerin oynuna gelmeyelim
    Cevapla
  • Cem ALPTEKİN 3 hafta önce Şikayet Et
    Vatanına ihanet edenlerin cezası İDAM olmalıdır. Devletimizin karar vericilerinden acilen bunu bekliyoruz, bu bir zorunluluktur.
    Cevapla
  • Demir 3 hafta önce Şikayet Et
    Kaşınıyorsun haaaa
    Cevapla
  • Seven 3 hafta önce Şikayet Et
    CHP sayesinde her şey olacak merak etmeyin
    Cevapla
  • Ceryancı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu ve bunun gibi kılıç artıkları yüzünden suçsuz, günahsız,masum insanların canı yanıyor.Bunlar konuşuyor,gaz veriyor garibanlar gazı yiyip can veriyor.Ey millet uyanın artık,ne zaman ilerleme, gelişme, güzellikler başlasa bu kaos seviciler ortaya çıkıp engel çıkarıyor. hodri meydan sizin umudunuz varsa bizimde elimiz armut toplamıyor,sizin umudunuzu yok etmekte bizim görevimiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: Polise saldıran gruba müdahale!
İsrailli bakandan esir takası olrusa hükümeti devirme tehdidi