Görüntüler endişelendirdi: Yüzlerce denizanası kıyıya vurdu

Antalya'da denizde görülen ve paniğe neden olan yüzlerce denizanasından bir kısmı sahile vurdu. Uzmanlar konuya ilişkin yaptığı açıklamada 'Korkulacak bir durumun olmadığını' kaydediyor.

GİRİŞ 06.04.2024 11:51 GÜNCELLEME 06.04.2024 12:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Konyaaltı ve Serik ilçesi sahillerine sabah saatlerinde çok sayıda denizanası görüldü.

Dalga ve rüzgar nedeniyle kıyıya kadar sürüklenen denizanalarını görenler, durumu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdi. Belediyeden gelen uzman görevliler yaptıkları incelemede, körfezden geçen denizanalarının akıntı ve rüzgarın da etkisiyle kıyıya kadar gelip, sahile vurduklarını tespit etti. Örnekleri de alınan denizanaları belediye görevlileri tarafından toplandı.

'DOKUNULMADIĞI SÜRECE ZARAR DEĞİL'

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu da Lübnan kıyılarındaki kirlilik nedeniyle o bölgede çoğalan denizanalarının her yıl Akdeniz açıklarından göç ettiğini söyledi.

Göç sırasında akıntı ve kuvvetli rüzgarında da etkisiyle denizanalarının bir bölümünün Antalya Körfezi içine girdiğini ve kıyılara kadar yaklaştığını söyleyen Prof. Dr. Gökoğlu, "Denizanaları dokunulmadığı sürece hiçbir şekilde zararlı değildir. Baş kısımları değil de alttaki uzantılarına dokunulduğunda, ciltte kaşıntı ve benzeri bir durum gözleniyor. Korkulacak bir durum yok. Deniz sezonu açılmadan denizanalarının da geçişi tamamlanmış olacak" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • YAĞMUR BULUT 3 hafta önce Şikayet Et
    Ben Mersin de gördüm ve tam tamına 5 tane deniz anası gördüm bu deniz anası kızıl deniz den göç ettikleri hakkında bilgi sahibi oldum zaten önümüzde yaz var ve herkez denize girmeye başlicak ve akdeniz bölgesi tamamen deniz anası kaynıyor ve deniz analarının hemen gitmesi lağzım türkiye sularından .
    Cevapla
  • gündüz demirağ 3 hafta önce Şikayet Et
    bir prof nasıl olurda bu kadar mal bir açıklama yapar lafa bak ''dokunulmadığı sürece zararlı değildir'' yok aga bizim hobimiz deniz anası bulup sürtünmek yüzerken veya deniz kenarında halk dilinde çimerken nasıl bir korunma yöntemi olabilirki görmediğin bir canlıya oteller ve belediyeler kesinlikle belirli bir açıklığa file çekmeli bunu her vatandaş belediyeden talep etmeli
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu deniz gazze kıyılarına dayanmıyor mu?
    Cevapla
  • Ahmed 3 hafta önce Şikayet Et
    Aynı görüntüyü ben her yıl görüyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu