Ramazan ayında at ve eşek eti yedirmişler

Sakarya’da Ramazan ayında iki firmanın üretim ve satış yerleri ile 4 lokantada at ve eşek eti tespit edilmesi üzerine işletmelere en üst sınırdan cezai işlem uygulandı.

Ramazan ayında at ve eşek eti yedirmişler
Ramazan ayında at ve eşek eti yedirmişler
GİRİŞ 07.04.2024 22:27 GÜNCELLEME 07.04.2024 23:21
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığınca Ramazan ayı boyunca denetimler tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da gerçekleştirildi.

Bu çerçevede ekipler et üretimi ve satışı yapılan işletmeler ile lokantalardaki kırmızı et ürünlerinden numuneler alarak incelemeler yaptı. Yapılan incelemeler neticesinde şehirde sucuk üretimi yapan bir firmanın üretim yeri ve satış ofisinde, bir et firmasının satış ofisinde ve 4 lokantadan alınan numunelerde at ve eşek eti tespit edildi.

2 üretim ve satış firması ile 4 lokantaya en üst sınırdan cezai işlem uygulanırken, haklarında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Mevzuat gereği tek tırnaklı et ürünleri satan iş yerlerine kapatma ya da mühürleme işlemi ise uygulanmadı.

“İSİMLERİNİ AÇIKLAYACAĞIZ, İFŞA EDECEĞİZ”

Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök, konunun takipçisi olduklarını ve olayın tüm Sakarya esnafına yansıtılmaması gerektiğini söyledi.

Gerekli girişimlerde bulunarak tek tırnaklı et tespit edilen üretim ve satış firması ile lokantaların isimlerini ifşa edeceklerini ifade eden Gök, “Oda olarak tasvip etmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bu olayın bütün Sakarya esnafına da yansımasını istemiyoruz. Esnafımızın tamamına yakını işini düzgün yapıyor. Ama maalesef bir elin parmakları bile birbirine benzemiyor. Bu olayda da görüldüğü üzere çürük elmalar çıkabiliyor. Konunun takipçisiyiz. Bakanlık tarafından isimlerin açıklanmasını talep ediyoruz. Bu konuyla ilişkili olan yerlere en ağır cezai işlemin uygulanmasını istiyoruz. Gerekli girişimlerde bulunarak bizde firmaların isimlerini öğrenip, bayram sonrasında da inşallah bu firmaların isimlerini açıklayacağız, ifşa edeceğiz. Oda olarak tasvip etmediğimiz bir olay ve bütün esnafın üzerinde bir leke olarak kalmasını istemiyoruz. Kanun açısından yapılması gereken en ağır cezaları almalarını sağlayacağız. Sakarya halkı her zaman hizmetin ve kalitenin en iyisine layıktır” dedi.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 165
  • Gökyüzü 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir gün evinizde otururken düşündünüz karar verdiniz, Bundan sonra köfte ekmek işi yapacağım dediniz; Önce Araba yaptırdınız sonrada gözüne kestirdiğin köşede köfte ekmek satmaya başladın. Denetim Varmı : Yok ❌ Hijyen Varmı : Yok ❌ Vergi kayıdı : Yok ❌ Ruhsat belgesi : Yok ❌ Her köşebaşında, Köfteci, Dönerci, Pilavcı, içerisinde ne olduğu bilinmeyen gıdalar. Afganistan olma yolundayız
    Cevapla
  • Selma. Kavlak 2 hafta önce Şikayet Et
    Denetim az insanlar zehirleniyor sonrası ceza uygulanıyor
    Cevapla
  • Selma 2 hafta önce Şikayet Et
    İdam yokmu cezamı var şeriat yönetimi yok bu insanlar aynı kötü işleri yine yaparlar utanmazlar Türkiye ye şeriat gelmesi lazım
    Cevapla
  • Recep 2 hafta önce Şikayet Et
    At ve eşek etinde zararlı bakteri oranı yüksektir araştırın anlarsınız
    Cevapla
  • Recep 2 hafta önce Şikayet Et
    At ve eşek etinde zararlı bakteri oranı yüksektir araştırın anlarsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hiçbirinin haberi yok! Gençlere 'önden kredi'
Abdülkadir Selvi: Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti