Silifke Başsavcısının 'Süleymancılar' fotoğrafına HSK'dan soruşturma

Mersin'in Silifke ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler'in Süleymancılar cemaatinin lideri Alihan Kuriş'le fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Fotoğraf üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu harekete geçti.

GİRİŞ 08.04.2024 09:59 GÜNCELLEME 08.04.2024 10:10
Bu Habere 333 Yorum Yapılmış

Mersin'in Silifke ilçesinde Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler'in ortaya çıkan bir fotoğrafı üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) harekete geçti.

İlgili fotoğrafta Başsavcı Eskiler'in "Süleymancılar" olarak bilinen dini yapılanmanın lideri Alihan Kuriş ve diğer cemaat mensuplarıyla birlikte yürüdüğü görülüyor.

Edinilen bilgiye göre fotoğraf üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından Başsavcı Eskiler hakkında soruşturma başlatıldı. 

'Süleymancılar' ikna odalarında CHP'ye oy istemiş! Ali Kuriş'ten yeni hezeyan'Süleymancılar' ikna odalarında CHP'ye oy istemiş! Ali Kuriş'ten yeni hezeyan

METİNER: GEREĞİ YAPILIR

Fotoğraf üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner de ilgili kişinin Başsavcı Selman Eskiler olduğunu teyit ettiğini belirterek "gereği yapılır elbet" yorumunda bulundu. 

KAYNAK: CUMHURİYET
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 333
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Ben bu cemaati iyi bilen bir vatandaşım bırada yazılıp çizilenlerin hepsi iftira bu iktidar oy kaybına uğramışsa oturup kendisi düşünmesi lazım nerede hata ettim diye eğer bu ülkede herkes oyunu serbes kullanacaksa bu hezeyan ne şunu iyi bilinki bu cemaat top yekün chp ye oy vermedi haber yapan kim perinçekin gazetesi bunlar gölü bulandırmak istiyor ey müslüman uyanık ol uyanık
    Cevapla
  • Salih 1 hafta önce Şikayet Et
    CHP ye geçen dönemde bu dönemde oy istendi
    Cevapla
  • yani 2 hafta önce Şikayet Et
    saçmalamayın ne var
    Cevapla
  • urfalı 2 hafta önce Şikayet Et
    bu cemaatten kimi gördüysem hepsi hükümete kabaret yağdırıyor israile gık bile çıkarmıyor derhal soruşturup.alilar çok tehlikeliler
    Cevapla
  • selim 3 hafta önce Şikayet Et
    Al-İmran Suresi, 105 Ayet: İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in döneminde tarikat yoktur! Dört Halife Dönemi'nde de tarikat, tekke, dergâh, zaviye gibi kuruluşlar yoktur!” kuranda da bunlar gecmıyor ülkede cemaatlar dergahlar tarıkatlardan gecılmıyor bunlara ızın vermeyın bu nasıl devlet yönetımı kamu kurumlarında da cok bunlardan
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bırak tarikatı, cemaati mezheplerin en eskisi bile Hz Peygamverin cefatından 200 yıl sonra ortaya çıkmıştır. Hadi mezhepler neyse, edilei şeriye de yari var. Ya bunlara ne oluyor.
    Cevapla
  • Tarsuslu 3 hafta önce Şikayet Et
    Tarsus halk eğitim merkezi müdürüde süleymancıların yurdunda hiç çıkmıyor.
    Cevapla
  • Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne yapalım. Hemen yakalayalim:) Normal misin? Adamı takip mi ediyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi