Sağanak yağış sonrası caddeler göle döndü, araçlar adeta suda yüzdü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış sonrasında caddeler göle döndü, araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

GİRİŞ 08.04.2024 08:54 GÜNCELLEME 08.04.2024 09:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Meteorolojinin uyarıları sonrası yoğun yağışlar nedeniyle ilçede hayat durma noktasına geldi.

Sabah başlayan ve akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Yüksekova'da birçok cadde ve sokak sular altında kaldı. Yoğun yağışlardan dolayı cadde ve sokaklar göle dönerken vatandaşlar zor anlar yaşadı.

ARAÇLAR İLERLEYEMEDİ

Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, iş merkezlerine girerek yağmurdan korunmaya çalıştı. Özellikle Cengiz Topel Caddesi üzerinde seyir halinde olan araçların yoğun yağışlar nedeniyle iletmekte zorlandığı görüldü.

"DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN"

Öte yandan yetkililerce yapılan uyarıda, “Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Yağışların Hakkari çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Yağışların bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması tahmin edilmektedir. Hakkari çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Haber7 okuru. 3 hafta önce Şikayet Et
    Bahar bereketiyle geldi. Yaradan bizi bu yıl da susuz bırakmadı çok şükür.
    Cevapla
  • Şair 3 hafta önce Şikayet Et
    Oy verdiğiniz hdp çalışmıyor mu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza