Belediye kasasından 20 Milyon TL harcanan köşkte artık İmamoğlu oturuyor!

Rumeli Hisarı’nda yer alan Hisarüstü Konağı’nın restorasyonu için İBB kasasından 20 milyon TL harcanması gündem olmuştu. CHP Grup Başkanvekili, İBB Başkanı İmamoğlu’nun o köşkte yaşadığını açıkladı.

GİRİŞ 08.04.2024 15:40 GÜNCELLEME 08.04.2024 15:40
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

2019 yılında ‘İsrafı Bitireceğiz’ sözleriyle göreve gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir algı balonu daha patladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun köşke çevirdiği Rumeli Hisarı'ndaki tarihi yapının restorasyonu için 20 milyon 39 bin lira harcaması geçtiğimiz yıl, İmamoğlu’nun ‘israfı bitireceğiz’ konuşmaları ile yeniden gündem olmuştu. İBB bütçesi ile restore edilen tarihi yapı olan köşkte Ekrem İmamoğlu ve ailesinin ikamet ettiği ortaya çıktı.

Durum, Sarıyer'den geçtiğimiz dönem İBB Meclis Üyesi olan Hüseyin Çoşgun'un verdiği soru önergesiyle ortaya çıkmış, Coşgun'un önergesine başkanlık makamı adına cevap gönderen Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı köşkün, 20 milyon 39 bin 962 TL'ye restore edildiğini bildirmişti.

İSTANBUL SENİN KÖŞK BENİM

20 Milyon TL ile restore edilen tarihi köşk, en başında Başkanlık Çalışma Ofisi olarak yaptırılmış özel etkinliklerde kullanılacağı belirtilmişti. Ancak şu anda İmamoğlu ailesinin burada ikamet etmesi ile Ekrem İmamoğlu’nun köşkü tamamen kendi konutu olarak kullanmaya başladığı ortaya çıktı.

İmamoğlu’nun İBB bütçesiyle yaptırıp oturduğu köşk için, ‘İstanbul senin köşk benim’ yorumları yapıldı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ AÇIKLADI

Tasarruftan bahsederek israf etmeyeceklerini söyleyen İmamoğlu’nun Rumeli Hisarı’nda Hisarüstü Konağı olarak bilinen köşkü başkanlık konutuna çevirmesi tepki topladı. Tarihi yapıyı İBB bütçesinden 20 milyon TL harcayarak restore ettiren Ekrem İmamoğlu’nun restorasyon sonrası ailesi ile birlikte burada yaşamaya başladığını geçtiğimiz dönem İBB CHP Grup Başkanvekili olan Doğan Subaşı açıkladı.

Rumeli Hisarüstüdeki konutun başkanlık konutu olduğunu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ailesi ile birlikte burada yaşacağını söyleyen geçtiğimiz dönem İBB CHP Grup Başkanvekili olan Doğan Subaşı’nın sözleri yeniden gündem oldu.

Geçtiğimiz dönem İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, İBB Başkanı İmamoğlu ve ailesinin o köşkte yaşadığını, “Burası aslına uygun olarak restore edildi. Sayın başkanımız orada oturacak. Bundan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları orada oturacak. Florya’daki konutlarda bugün araştırma ve bilimsel çalışmalar için sosyolojik veriler elde etmek amacıyla kullanılan bir merkeze dönüşüyor.” sözleriyle İBB Meclisi’nde duyurmuştu.

 

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 170
  • GENÇTÜRK 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu adama oy verenleri RABBİM bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    oy veren yeniden refah ve saadetliler düşünsün bana ne
    Cevapla
  • Abdullah 3 hafta önce Şikayet Et
    Peygamberimizin övdüğü (SAV) İstanbul'a yazık oldu.
    Cevapla
  • Ramazan 3 hafta önce Şikayet Et
    İstanbullu kendi ayağına sıktı şimdi topallayarak geziyor.
    Cevapla
  • Ramazan 3 hafta önce Şikayet Et
    İBB nimet nimet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti içinde neler oluyor?
Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var