Merketteki omuz atma cinayetinde istenen ceza belli oldu!

İzmir'in Urla ilçesinde markette çıkan; bir kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü kavga sanıkları 3 kardeş hakkında "iştirak halinde kasten öldürme" suçlamasıyla müebbet hapis talebiyle iddianame düzenlendi.

GİRİŞ 08.04.2024 14:11 GÜNCELLEME 08.04.2024 17:23
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede olayın özetine, birbirlerinden şikayetçi olan tarafların ve tanıkların ifadelerine yer verildi.

İddianamede, kavgada hayatını kaybeden Semih Kenan Köse'nin olayda yaralanan kız arkadaşı S.K'nin "Önceden tanımadığı sanığın markette kendilerine laf attığını, diğer 2 sanığın da dahil olmasıyla büyüyen kavgada kendilerini korumak için bu kişilere şişe attığı" şeklindeki ifadeleri yer aldı.

Sanıklar ise savunmalarında maktulün kendilerine laf attığını, maktulün kız arkadaşının da kendilerine hakaret ettiği ve saldırdığını iddia etti.

'MAKTUL BIÇAĞIN ÜZERİNE DÜŞTÜ' SAVUNMASI

İddianamede, maktulün üzerlerine geldiğini iddia eden ve uyarı amaçlı elindeki çakıyı savurduğunu savunan sanık S.B'nin (33) "Maktul, bıçağın üzerine doğru düştü, bıçak karnına saplandı." ifadeleri de yer aldı.

Markete ait kamera görüntülerine ilişkin bilgilere de yer verilen iddianamede, sanıklar ve maktulün kız arkadaşının basit tıbbi müdahale ile giderilebilir biçimde yaralandığı belirtildi.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların "iştirak halinde kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklara ayrıca iddianamede "kadına karşı kasten yaralama" suçundan da ceza istendi.

Sanık S.B'ye "hakaret" suçlaması da yöneltilen iddianamede maktulün kız arkadaşı S.K'nin ise "hakaret", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Sanıklar 29 Mayıs'ta hakim karşısına çıkacak.

OLAY

Altıntaş Mahallesi'ndeki bir markette 16 Ekim 2023'te Semih Kenan Köse (30) ile S.B. arasında "omuz atma" sebebiyle tartışma çıkmış, bıçakla yaralanan Köse, kaldırıldığı Urla Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Polis, şüpheli S.B. ile kavgaya karışan kardeşleri S.B. (32) ve T.B'yi gözaltına almış, şüpheliler tutuklanmıştı.​​​​​​​

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Hoca Nasrettin 3 hafta önce Şikayet Et
    İstenen ceza önemli değil, verilen ceza önemli. Beraat eder, çıkarlar.
    Cevapla
  • Dido 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar da serbest kalır nasılsa kanun yok deyip serseriliğe devam ederler. Güzelim ülke adaletsizlik yüzünden bu halde.
    Cevapla
  • En Baba Yorumcu 3 hafta önce Şikayet Et
    Akılsız kız,
    Cevapla
  • İktisatçı 3 hafta önce Şikayet Et
    İyi ve güzel halden yakında cikarlar . Adalet sıfır oldu ülkemizde.
    Cevapla
  • Kurdi 3 hafta önce Şikayet Et
    Muhalefet tarafında kavga saldırganlık hiç eksik olmuyor.bence bilim adamları bunun sosyolojik ve psikolojik analizlerini yapsın.cumhur ittifakının insanları sakin efendi saygılı ve yardım severler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar