Bayram tatilinde 3 günün bilançosu: 19 ölü, 2 bin 912 yaralı

Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde meydana gelen 1838 trafik kazasında 19 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 912 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 09.04.2024 10:21 GÜNCELLEME 09.04.2024 10:36
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bayram tatili boyunca hız denetimlerinin radar ile geceleri de sürdüğünü, 24 saat esasına göre kontrollerin devam edeceğini vurguladı.

Yerlikaya, bayram tatilinin 3'üncü gününde, 615 trafik kazası meydana geldiğini, 360 bin 495 aracın denetlendiğini, 20 bin 142 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 830 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını aktardı.

Bayram tatilinin, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi'yi kapsayan ilk 3 gününde 1838 trafik kazasının meydana geldiğini kaydeden Yerlikaya, bu kazalarda 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 912 kişinin de yaralandığını belirtti.

"YOLCULUKLAR SİZLERİ SEVDİKLERİNİZE KAVUŞTURMAK İÇİN VARDIR, AYIRMAK İÇİN DEĞİL" 

Yerlikaya, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım." dedi.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28
  • Hacı 3 hafta önce Şikayet Et
    çoğu kaza hızdan kaynaklanmakta.. ölenlere Rahmetler..ailelerine sabır ve başsağlığı.. güzel bayramlar..
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    2 saat geç git sağlam git arkadaş
    Cevapla
  • Galiban 3 hafta önce Şikayet Et
    Bayram tatil inde neden gündüzleri tırların trf çıkmasına neden izin veriliyor . Tır sürücüleri birbirleriyle yarışıyor. Seyir halinde neden trf kontrolü yok. Yetkililer de kontrol etmiyor. Yetkili lerAvrupa'da tırlar ne zaman yollara araştırsın
    Cevapla
  • KESKİN TÜRK 3 hafta önce Şikayet Et
    ya birde çocuğunu kucağına alıp araç kullanan cahiller var, BİZİM MİLLETİN BİN FIRIN EKMEK YESE YİNE BOŞ ÇÜNKÜ NE AKIL VAR NEDE ŞOFÖRLÜK .
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Yolların kralı değil, kuralı vardır. uyulduğunda büyük acılar yaşamayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor