Kocaeli'de şehitlikler ziyaret edildi

Kocaeli'de Ramazan Bayramı arifesinde şehit mezarları ziyaret edildi. Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve diğer protokol üyelerinin katıldığı ziyarette şehirler için dua edildi.

Kocaeli'de şehitlikler ziyaret edildi
Kocaeli'de şehitlikler ziyaret edildi
GİRİŞ 09.04.2024 12:56 GÜNCELLEME 09.04.2024 13:07

Kocaeli'de Ramazan Bayramı arifesinde şehit mezarları ziyaret edildi.

İzmit ilçesindeki Bağçeşme Namazgah Şehitliği'ndeki programa Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, MHP İl Başkanvekili Yaşar Arslan, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Şehitler için burada Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Katılımcılar, daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Daha sonra polis şehitliğine geçen Yavuz ve beraberindekiler, şehit aileleriyle bir süre sohbet etti.

Yavuz ve katılımcılar tarafından şehitler için dualar okundu.

Vali Yavuz, gazetecilere, herkesin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, bayramın başta İslam aleminin olmak üzere insanlığın huzuruna vesile olmasını Allah'tan niyaz etti.

İsrail'in Gazze'de ve Filistin'de yaptığı katliamları nefretle kınayan Yavuz, "Vatandaşlarımızın bayram sevincini yaşaması için Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve bütün kurumlarımızca her türlü tedbir alınmış, bayram öncesinde özellikle ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına yönelik yoğun bir yardım faaliyeti gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızın memleketlerine, sevdiklerine kavuşmaları için yollara çıktıklarını biliyoruz. İlk günden itibaren trafik timlerimiz, emniyet ve jandarma birimlerimiz bütün yollarda gerekli tedbirleri almış bulunuyor." şeklinde konuştu.

Yavuz, gıda denetimlerinin yanı sıra vatandaşların ihtiyaç duyduğu konularla ilgili de tüm kurum ve kuruluşların tedbirlerini aldığını ifade eden Yavuz, "Bayramların birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde yaşanması gerektiğine inanarak, küskünlerin barıştığı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekiştiği ve her geçen gün güçlendiğimiz bir bayram olsun." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı