Gabar ve Cudi Dağları özel güvenlik bölgesi ilan edildi! Valilikten peş peşe uyarı

Şırnak Valiliği, Gabar ve Cudi dağları bölgelerinin 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

Gabar ve Cudi Dağları özel güvenlik bölgesi ilan edildi! Valilikten peş peşe uyarı
Gabar ve Cudi Dağları özel güvenlik bölgesi ilan edildi! Valilikten peş peşe uyarı
GİRİŞ 09.04.2024 20:49 GÜNCELLEME 09.04.2024 21:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şırnak Valiliği, Silopi ilçesinde yer alan Gabar ve Cudi dağları bölgesinden 15 gün süreyle yasak kararı alındığını duyurdu.

15 GÜNLÜK YASAK KARARI

Valilikten yapılan açıklamada milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçilebilmesi amacıyla 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ile Güvenlik Bölgeleri Kanunu uyarınca Güçlükonak sınırları içerisinde bulunan Gabar Dağı bölgesi ile merkez Şırnak, Cizre ve Silopi ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Cudi Dağı bölgesinin 10-24 Nisan'da özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Söz konusu bölgenin koordinatlarının Valiliğin internet sitesinden paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, bu bölgelere vatandaşların gece ve gündüz girmemelerinin can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    güzel haber .umarız ve dileriz hep böyle güzel haberler verirsiniz .yasak bölgeleri biraz daha artırın sayın valiler .herşeyi reisden beklemeyin reisim çok yoruluyor .omuz verin koltugunuzun hakkını verin artık .
    Cevapla
  • Milletin ferdi 3 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye nin bağımsız politikaları abd ve batılıları kudurtuyor. Yerli iş birlikçileri el yükselterek Türkiyenin ikinci partisi ile beraber belediyelerde konuşlandılar. Ama daha Türk Milleti ve Devleti demir yumruğunu göstermedi. Gerektiğinde neler yapabileceğimizi hayal bile edemezsiniz.
    Cevapla
  • alaaddin keykubat 3 hafta önce Şikayet Et
    Giren vatan hainlerini anında leşe çevirin Bu van ı yakıp yıkanlara da bu uygulanmalıydı Kahrolsun pkk ve tüm uzantıları
    Cevapla
  • MisafirBalıkesirli 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu bölgeye girme yasağı yıl boyunca devam etmeli.
    Cevapla
  • Cemal 3 hafta önce Şikayet Et
    Geliyor sarı torbalar geliyorrr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aşı üreten firma yıllar sonra itiraf etti: Covid aşısı hakkında şok gerçek
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü