İHH'den savaşın sürdüğü Sudan'da ihtiyaç sahiplerine yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Nisan 2023'ten beri ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında şiddetli çatışmaların sürdüğü Sudan'da ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu.

İHH'den savaşın sürdüğü Sudan'da ihtiyaç sahiplerine yardım
İHH'den savaşın sürdüğü Sudan'da ihtiyaç sahiplerine yardım
GİRİŞ 09.04.2024 20:25 GÜNCELLEME 10.04.2024 00:25

İHH Sudan Temsilcisi Bilal Bahçi, AA muhabirine, insani durumun daha da kötüleşmesine rağmen Sudan'ın uluslararası kamuoyu gündeminden düştüğünü söyledi.

Sudan'da iç savaşın devam ettiği bölgelerde yerinden edilen binlerce ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayırseverlerin bağışlarını ulaştırdıklarını aktaran Bahçi, başkent Hartum'un Umdurman kentinin yanı sıra Darfur ve Port Sudan'da ramazanda gıda paketi, zekat ve kurban eti dağıttıklarını ve iftar programları düzenlediklerini belirtti.

Bahçi, 3 bin 530 kumanya dağıttıklarını ve 2 bin 191 kişilik iftar programları düzenlendiklerine dikkati çekti.

Darfur ve Hartum'da 1200 aileye adak kurbanı eti dağıttıklarını belirten Bahçi, savaştan en çok etkilenen bölgelerden olan ve yardımların çok az olarak ulaştırılabildiği Umdurman'da yaşam mücadelesi veren ailelere gıda paketi dağıtımlarının devam edeceğini kaydetti.

Bahçi, "Sudan'da çatışmaların başladığı ilk günlerden itibaren yardım çalışmalarında bulunan İHH, savaş mağduru kadın, çocuk ve ailelere destek olmayı sürdürüyor. Vakıf şu ana kadar, Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine binlerce öğün sıcak yemek ve gıda paketi ulaştırdı. Ayrıca, 48 insani yardım konteyneri ulaştırarak temel ihtiyaçlarına destek oldu. İç karışıklığın devam ettiği ülkede, milyonlarca insan, insani yardım malzemelerine ihtiyaç duyuyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri