Erdoğan "kaynağında kurutacağız" demişti: PKK'yı Irak'tan sökme planı hazır

PKK'yı, Irak'tan söküp atacak büyük harekatın planları hazır. Sınır ötesine gidecek birlik ve destek unsurlarının tayinleri başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat ziyaretinde ortak operasyonun detaylı şekilde görüşülmesi bekleniyor.

GİRİŞ 10.04.2024 07:44 GÜNCELLEME 10.04.2024 10:01
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Ankara, bayram sonrası Süleymaniye'ye kadar olan hattı terör örgütünden temizlemek için atacağı adımların planını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında "ortak operasyon"un detaylı şekilde masaya yatırılması bekleniyor. Bu arada, zırhlı ve askeri birliklerin yanı sıra lojistik unsurların sınır hattına sevkiyatı da hız kazandı. Sevkiyat bayram sonrası tamamlanacak. 

ÖSO OPERASYONA KATILMAK İSTİYOR

Türkiye gazetesinin haberine göre, Suriye'deki muhalif gruplar, Kandil ve Süleymaniye başta olmak üzere terör örgütünü bölgeden tamamen temizlemeyi hedefleyen Türkiye'nin yanında yer almak istediklerini açıkladı. TSK'nın S-400'leri sınıra yerleştireceği belirtiliyor. PKK'nın kamikaze İHA saldırılarını anında yok etmek için de tedbirler alındı. PKK'nın İran, Fransa ve Hindistan'dan aldığı füzeler de etkisiz kılınacak. 

"BATAKLIĞI KURUTACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bayram dolayısıyla yayımladığı mesajında terör için "Bataklığı kaynağında kurutacağız" demişti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 105
  • BİRLİK 2 hafta önce Şikayet Et
    Müslümanların belini büken Etnik-Mezhep bölücülük. Türkmenlerin yarısı sünni, yarısı şii. İngiliz böl-yönet tuzağı mezhepçiler, ne olacak şimdi? "Bölünüp-Parçalanmayın"!
    Cevapla
  • Yg58 2 hafta önce Şikayet Et
    Reis ölümüne
    Cevapla
  • Harun 2 hafta önce Şikayet Et
    O van da kudurmus kopek gibi dalananlarada bir demir yumruk indirilmeli
    Cevapla
  • Kürşat 2 hafta önce Şikayet Et
    Pkk nın irandan aldığı füzeler......kafir devlet müslüman düşmanı iran.....
    Cevapla
  • Onur 2 hafta önce Şikayet Et
    Biraz da içerideki demlileri hdp lileri (teröristleri) temizlemeniz gerekiyor artık terör dağda değil şehirde bunu ne zaman görüp uygulamaya geçireceksiniz başımıza iş gelince mi çok merak ediyorum içişleri bakanlığı şehirde hiç bir önlem almıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız